TOP
El servei d’atenció psicològica a familiars és activat pel metge que atén al pacient amb covid-19.

L’Ib Salut ofereix suport psicològic als familiars de pacients amb covid-19

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, a través del Servei de Psiquiatria, ha impulsat un programa d’atenció a familiars de pacients ingressats amb covid-19, després d’haver posat en marxa un programa similar per a professionals sanitaris que durant aquests dies estan sotmesos a un gran estrès.
Es tracta d’un servei dirigit exclusivament a famílies de pacients ingressats, a les que aquest procés pot generar algun tipus de trastorn com ansietat o estrès. El servei es prestarà únicament durant el període d’hospitalització. La responsable del programa és la Dra. Isabel Moreno, psiquiatra d’interconsulta de l’Hospital Can Misses.
L’encarregat d’activar el servei serà el metge responsable del pacient amb covid-19 hospitalitzat, si considera que la família requereix suport psicològic. En aquest cas, contactarà amb la psiquiatra, qui oferirà el servei als familiars. El servei estarà operatiu de dilluns a divendres de les 08.00 a les 20.00 h.

Els psicòlegs també es mobilitzen
D’altra banda, el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears també ha posat en marxa un servei d’atenció telefònica, dirigit a tots els ciutadans i que funciona les 24 hores del dia, cada dia de la setmana. Així, les persones que ho necessitin poden cridar al 900.112.003 per a rebre assessorament i primers auxilis psicològics.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES