TOP

L’IBANAT anuncia que les sis barques d’assessorament al fondeig ja estan a ple rendiment

El servei s’havia de posar en funcionament el passat dissabte, 1 de juliol, però nou fou fins ahir que les sis neumàtiques contractades pel Govern balear començaren a operar en aigües del Parc Natural de ses Salines. Segons l’Institut Balear de la Natura aquesta demora es deu a que un dels patrons no tenia la pertinent autorització de Capitania Marítima.

Cal mencionar també que en un primer moment el Govern anuncià que l’assessorament al fondeig s’activaria a principis de juny, com en els darrers anys, però un retard en el procés administratiu ha fet que enguany aquest servei hagi començat a operar en el tercer mes de la temporada turística.

Les sis barques d’assessorament al feondeig no tendran capacitat sancionadora però sí que treballaran en coordinació amb els agents de Medi Ambient i la Guàrdia Civil

Solrac Plus Inversions i Serveis SL és l’empresa que fa la vigilància de la posidònia al litoral pitiús per un preu de 177 mil euros. Sempre que les condicions meteorològiques ho permetin i atenent al fluxe d’arrobada dels iots, de les sis barques, una hauria de supervisar la zona entre cAla Saona i La Savina, dues des del port fins a s’Espalmador, una la banda de llevant, una altra as Carnatge i Es Caló i la darrera a Eivissa. Pel que fa l’horari, l’IBANAT ha indicat que hauran d’operar de 10 o 10 i mitja fins a les 8 o 8 i mitja.

A les balears hi ha quatre embarcacions més operant en el servei d’assessorament al fondeig, tres a Mallorca i una a Menorca.

Compartir

PROGRAMES