TOP
Sa Unió té el compromís de Marga Prohens que, si és la pròxima presidenta del Govern, lluitarà perquè Formentera tingui una delimitació de costes justa.

Llorenç Córdoba: “Exigirem una delimitació de costes justa per als ciutadans i per al medi ambient”

El candidat a la presidència del Consell i cap de llista al Parlament de les Illes Balears, Llorenç Córdoba, ha presentat les propostes de Sa Unió relacionades amb el Medi Ambient. “Hem estat l’única formació política que hem inclòs el tema de la delimitació de costes en el nostre programa electoral. Per a nosaltres serà un dels temes fonamentals que lluitarem al Parlament. A partir de l’1 de juliol d’enguany la competència de Costes serà traspassada a les comunitats autònomes i tenim el compromís de Marga Prohens que, si és la pròxima presidenta del Govern, lluitarà perquè Formentera compti amb una delimitació de costes justa per als ciutadans i per al medi ambient”, ha assenyalat Córdoba.

Pla d’accés a la mar

Segons Sa Unió, una altra de les mesures que duran a terme serà la regulació dels fondejos al litoral perquè es pugui aconseguir un equilibri entre el turisme nàutic i el respecte a l’entorn. A més, desenvoluparan un Pla d’accés a la mar amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats reals dels residents, respectant la protecció del medi ambient.
“Conservarem i netejaren el litoral perquè les nostres costes siguin espais lliures de plàstics d’un sol ús. Implantarem progressivament el programa de “Platges sense fum” per conscienciar i sensibilitzar del dany i la contaminació que el nostre ecosistema pateix amb les restes de cigarretes. A més, volem impulsar un pla de recuperació de la qualitat de l’aigua, així com de la flora i la fauna marina en l’estany des Peix”, ha afegit el candidat.

Des de Sa Unió han anunciat que s’invertirà la recaptació de l’accés al Parc Natural de Ses Salines únicament per al manteniment i la conservació dels espais naturals de Formentera, s’actualitzarà el Pla Rector d’Usos i Gestió (PRUG) del Parc Natural a la realitat i necessitats actuals de l’illa, i s’impulsarà un pla pilot de recollida d’escombraries per a les embarcacions fondejades al litoral.

Intensificació del control de plagues
“Per a nosaltres és fonamental intensificar les tasques de control de plagues invasores, siguin d’insectes, bacteris o plantes, com la processionària, ofidis, xylella, carpobrotus, per a garantir un ecosistema equilibrat. Elaborarem un Pla de Gestió Forestal dotat dels mitjans materials i humans necessaris per a la neteja de boscos, l’aprofitament de la massa forestal i la prevenció d’incendis”, ha apuntat Llorenç Córdoba.

A més, des de Sa Unió volen impulsar les energies renovables per a particulars, edificis i instal·lacions públiques aplicant bonificacions als negocis i habitatges que apostin per una millora de l’eficiència energètica de les edificacions.

Per a acabar, des d’aquesta formació han indicat que s’impulsaran mesures de xoc en matèria de neteja urbana, platges i entorn rural en els primers dies de govern, amb el compromís que s’exigirà i es controlaran els serveis de neteja per a mantenir tota l’illa neta i cuidada; s’incidirà en la recollida de residus i la neteja de contenidors durant tot l’any; i es realitzaran controls i avaluacions sobre els serveis de neteja per garantir un servei de qualitat i adaptat a la població.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES