TOP
Llorenç Córdoba a Ràdio Illa.

Llorenç Córdoba (Sa Unió): “Si no tenim els mateixos serveis que a la resta d’illes no hauríem de pagar els mateixos impostos”

Llorenç Córdoba, candidat de Sa Unió de Formentera a l’escó de Formentera al Parlament autonòmic aborda en aquesta entrevista a Ràdio Illa algunes de les propostes més destacades en àmbit autonòmic. Pitjant en aquest reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera.

Córdoba ha anunciat que si surt escollit, reclamarà un règim fiscal específic per l’illa de Formentera, amb la finalitat de reduir els efectes de la triple insularitat, com els elevats costos del senalló de la compra o del transport de mercaderies. En aquest sentit, el líder de Sa Unió ha declarat que cal estudiar quines fórmules són més adequades (reducció fiscal, bonificacions, subvencions…) per reduir la insularitat que pateix Formentera amb relació a les altres illes de les Balears.

Habitatge
Sobre un altre dels punts clau de la present campanya, millorar l’accés a l’habitatge, Córdoba ha afirmat que, abans que res, cal reforçar la inspecció sobre l’oferta de lloguer turístic il·legal amb la finalitat de fer aflorar immobles que es puguin destinar a residents de tot l’any i a treballadors de temporada. El candidat també ha apostat per la creació de més habitatge protegit i per reconvertir algunes instal·lacions del Consell (l’antiga caserna de la Guàrdia Civil) per allotjar-hi temporalment, fins que aconsegueixin una solució habitacional, a empleats públics. Córdoba també està d’acord en incentivar el lloguer residencial oferint avantatges fiscals als propietaris, ajudes econòmiques als inquilins i establint un “programa de lloguer segur”. Aquesta iniciativa consistiria a fer que la propietat oferís habitatge per llogar a preu “raonable” a canvi de garanties de cobrament i del manteniment del bon estat de l’immoble. Així mateix, el representant de Sa Unió vol que els habitatges donats d’alta com a turístics també es puguin llogar durant tot l’any sense perdre la llicència turística.

Parc Natural o parc temàtic?
Pel que fa al capítol mediambiental, Córdoba s’ha mostrat crític: “El Parc Natural sembla més un parc temàtic”, ha reclamat més dotació d’agents mediambientals i s’ha mostrat a favor de regular els fondejos a tot el litoral. A més, proposa abordar la problemàtica que afronten els turistes que pernocten a Formentera quan volen anar a la platja i veuen que el nostre litoral està massificat per embarcacions i excursionistes d’un dia que venen d’Eivissa. Així mateix, Sa Unió proposa la instauració d’una marina seca, d’amarraments socials i de rampes funcionals per facilitar l’accés a la mar per als aficionats a la navegació.

Augmentar l’assignació per a desplaçament de malalts
En l’àmbit de la sanitat, a més de sol·licitar noves especialitats per a Formentera (com oftalmologia o odontologia), també reclama l’augment de recursos per a l’atenció primària, implementar un programa de detecció precoç de la solitud i la creació de la unitat bàsica de salut de la Mola. A més, el candidat assenyala la necessitat d’establir una unitat hospitalària a domicili i de duplicar l’import de l’ajuda econòmica dels malalts que s’han de desplaçar a Mallorca per rebre un tractament. Sobre les infraestructures sanitàries, Córdoba vol impulsar l’ampliació de les instal·lacions del nostre hospital així com la millora dels accessos al centre, sigui a peu o en transport públic.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES