Localitzada as Carnatge la pastera en què han arribat els vuit algerians

Es tracta d’una barca de fibra d’uns 6 metres d’eslora que no està equipada amb cap motor fora borda i que ha aparegut al litoral de Tramuntana, varada i colpejant contra les roques, al voltant del km 10,3 de la carretera principal (PM-820).

A la zona s’han trobat diversos bidons buits que desprenien una forta olor a combustible, el que fa sospitar que els tripulants s’haurien desfet del motor i haurien arribat a la costa a rem.
A la costa també hi ha abandonats els rems de fusta i diverses peces de roba i calçat a més de dos paquets de tabac amb inscripcions en àrab i que no han estat oberts.


Segons la delegació del govern central, la tarda del dimarts desembarcaren a Formentera vuit algerians, dels quals quatre eren menors. Tots ells haurien entrat a Espanya de forma irregular.
Una patrulla de la Guàrdia Civil va interceptar a mitja tarda de dimarts al port de la Savina a dos homes mancats de documentació, que presumptament van entrar de forma il·legal en territori nacional.


Posteriorment dos dels algerians es personaren a la caserna de la Guàrdia Civil de Formentera i dos més foren localitzats hores després en una platja. Tots van assegurar haver arribat fins a l’illa a bord d’una embarcació tipus pastera procedents d’Algèria.
Passades les 21 h de dimarts, al port d’Eivissa, el dispositiu de localització activat en aquests casos interceptà a dos homes més, presumptament immigrants irregulars, quan desembarcaren al port d’Eivissa en el ferri procedent de Formentera.

About Author

Comments are closed.

background