TOP
Imatge d’arxiu d’un grup de migrants trobat a la pujada de la Mola. 7bts

Localitzat un grup de 7 migrants a la PM-820 i al port

Un resident a l’illa ha detectat aquesta tarda a un grup de 5 migrants caminant a l’altura del quilòmetre 8 de la PM-820. Aquest veí ha avisat a la Guàrdia Civil, que ha iniciat el protocol de recerca de més migrants.

Tot i no trobar-se la barca amb la qual haurien arribat, sí que s’han localitzat dos migrants més al port de la Savina pels volts de les 15.30 h segons informa el Consell de Formentera, d’aquests 7 migrants, dos serien menors.

En el còmput general d’aquest 2023, s’han detectat a terra o en aigües territorials de Formentera a 14 grups de la migració irregular. D’aquesta manera, enguany ja s’ha comptabilitzat l’arribada de 212 persones.

A banda d’aquest grup arribat a Formentera, durant la jornada d’aquest dissabte s’ha detectat l’arribada d’un total de sis barques amb migrants a les costes de l’arxipèlag balear amb un total de 101 migrants d’origen magrebí i subsaharià en aparent bon estat de salut. Cinc d’elles a la zona de Mallorca i Cabrera, i una sisena a Eivissa.

Protocol a aplicar
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els migrants a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja.

Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en els majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES