TOP
Cartell de la mostra.

L'”Oceà interior” de Pedro María Asensio, al Far de la Mola

Des de dimecres vinent, 5 d’octubre, fins al 25 de març, a l’Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola es podrà visitar “Oceà interior” de l’artista Pedro Maria Asensio.

Aquesta nova exposició és una proposta visual dissenyada per compartir una mirada a propòsit del camí vital de l’artista plàstic. A aquest efecte, Asensio proposa una analogia entre les figures de l’artista i el faroner, totes dues consagrades en solitud a la tasca de salvaguarda.

Alienació postmoderna que inclina a l’individu a la deshumanització
Segons explica l’autor, “l’artista, mitjançant les seves creacions, comparteix amb l’espectador les pròpies reflexions: estètiques, intel·lectuals o espirituals; compromès en la tasca de postular-se en contra de l’alienació postmoderna que inclina a l’individu a la deshumanització”.
Les pintures exposades a “Oceà interior” dialoguen amb l’espai, en clau conceptual i geomètrica, per compondre una evocació sobre l’entorn marí que retroalimenta l’univers interior del faroner.

Dues de les obres que s’exposaran a la mostra

Influències del Museu d’Art Abstracte Espanyol
Nascut a Conca, Pedro Maria Asensio ha set influenciat per l’entorn del Museu d’Art Abstracte Espanyol i els seus artistes més representatius. Resident a Eivissa des dels anys setanta, ha desenvolupat gran part de la carrera artística a l’illa. I també la faceta pedagògica, ja que durant sis anys va ser director del CEIP Can Misses d’Eivissa. Des de fa una dècada treballa en els seus estudis entre Eivissa, Conca i Madrid. La seva obra, formada per pintures, escultures, gravats, vídeos i instal·lacions, ha set exposada a diferents països.

La mirada artística d’Asensio segueix des de molt aviat dues trajectòries que, si bé semblen divergents, conflueixen en múltiples aspectes: una tendència racionalista que enllaça amb la recerca de la puresa de les expressionistes abstractes, i una altra més social i menys abstracta que té l’ésser humà i la seva circumstància com a objectes d’expressió.

Horari de visites
La inauguració d'”Oceà interior” tindrà lloc dimarts vinent a les 12 h. La mostra es podrà visitar en el mateix horari d’obertura del far; de dimarts a diumenge d’11 a 14 h i les tardes de dimecres i diumenge de 17 a 21 h. A partir del 13 d’octubre, l’horari de visita del far canvia i serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenges, festius i dilluns el far romandrà tancat.

Compartir

PROGRAMES