TOP
Borja Molins, del restaurant 190 passos i Jordi Crespo, de Mar Grossa, a Ràdio Illa.

‘Mar Grossa’ i ‘190 passos’, guanyadors de les Setmanes Gastronòmiques: “Volem participar perquè ens ha ajudat molt”

Els restaurants ‘190 passos’ i ‘Mar Grossa’ han estat els guanyadors de la darrera edició de les Setmanes Gastronòmiques organitzades per la PIMEF. Els dos establiments han estat guardonats amb 1.500 i 1.000 euros, respectivament.

190 passos

En Borja Molins, gerent del ‘190 passos‘, que repeteix al podi per tercera vegada, ha exposat que han rebut la notícia amb agraïment i també amb una mica de vergonya. El cuiner ha exposat que destinaran l’import del premi a comprar un envasador al buit. Sobre l’elaboració del menú, ha explicat que la idea no era guanyar, sinó aprofitar el producte en la recta final de la temporada turística i que van fer diverses proves amb alguns plats fins que van trobar la proposta definitiva.

La proposta del ‘190 passos’ eren dos snacks: una versió de l’ensalada pagesa i un takoyaki de frita de polp, un caneló d’ensaladilla amb tàrtar de peix, un melós de calamar a la bruta i una torradeta de Santa Teresa de greixonera.

Mar Grossa

Per la seva banda, en Jordi Crespo, del ‘Mar Grossa‘, ha explicat que han viscut el guardó amb satisfacció, ja que no s’esperaven guanyar el segon premi. El responsable de l’establiment ha apuntat que, en aquesta ocasió, han treballat amb el producte que utilitzen habitualment, el peix madurat. També ha valorat la gastronomia de Formentera, de la qual ha afirmat que està viva i en evolució. Mar Grossa ha guanyat el segon premi amb un entrant de semiconserves, peix madurat i arròs amb llet amb figa de Formentera.

Futures edicions 

Els dos restauradors han coincidit en el fet que repetiran en futures edicions de les Setmanes Gastronòmiques, i que arran d’aquest esdeveniment hi ha nous clients que s’animen a visitar per primera vegada els seus locals i que després repeteixen.

Hivern 

Des del 190 passos han assenyalat que els formenterers encara poden aprofitar per degustar els seus plats aquesta setmana, ja que tancaran aquest diumenge, mentre que el ‘Mar Grossa’ de moment continuarà obert amb horari d’hivern, amb una carta més reduïda i dos nous menús amb el nom “dos camins”, un de peix i un de carn.

Podeu escoltar l’entrevista a continuació:

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES