TOP
José Vicente Marí Bosó al Senat. Foto: PP.

Marí Bosó (PP): “Cada vegada que l’APB fa un concurs acaba com el rosari de l’aurora”

José Vicente Marí Bosó encapçala la llista del Partit Popular per Balears al Congrés a les pròximes Eleccions Generals del 23 de juliol i en aquesta entrevista a Ràdio Illa aborda algunes de les propostes que la seva formació vol impulsar.

El fins ara senador per designació autonòmica del PP ha assenyalat que cal corregir “la prestació deficitària de serveis” en els ports i, fent referència a una recent reunió amb la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF), ha afegit que la gestió d’aquestes instal·lacions “ha servit per fer caixa” però no per “prestar un servei públic de qualitat”. Així mateix, l’eivissenc també ha mostrat la seva preocupació perquè “cada vegada que l’Autoritat Portuària de Balears (APB) posa en marxa un concurs acaba com el rosari de l’aurora”, arran dels diversos litigis sorgits en aquest àmbit.
D’altra banda, el responsable de Turisme, Comerç, Indústria, Transport i Economia Circular del PP estatal ha anunciat una solució pels afectats de la delimitació costanera que faci compatible la protecció del territori i el dret a la propietat. En aquest sentit, Marí Bosó ha recordat que Marga Prohens s’ha compromès a aprovar una Llei de Costes balear que contribueixi a aquesta solució.

Habitatge i IRPF
Així mateix, el popular s’ha mostrat en contra de l’actual llei de l’Habitatge perquè limita els preus una fórmula que, afirma, “no ha funcionat enlloc”. En canvi, proposa rebaixar burocràcia en els processos administratius per impulsar immobles, que la compra del primer habitatge sigui deduïble en la declaració de l’IRPF i que es rebaixi fins al 15 o 20% els habitatges que han de ser de protecció oficial en les promocions privades, ja que, segons Marí Bosó, si s’ha de destinar un 30%, la iniciativa privada no edificarà perquè “no sortirà a compte”. A més, el candidat al Congrés assegura que s’ha d’incrementar “la pressió contra el lloguer turístic irregular”.
Sobre els edificis plurifamiliars, Marí Bosó creu que cada illa ha de poder decidir en aquest àmbit tot i que ell és partidari que en un sol edifici no convisquin usos turístics amb els residencials.
Finalment, planteja que es desenvolupi completament el Règim Especial per a les Balears (REB) amb l’objectiu que pugui ajudar a les empreses per fer front a l’increment de costos. A més, el popular també demanda una deflactació de l’IRPF, perquè la inflació no tengui repercussió en el càlcul dels trams de l’impost de la renda.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES