TOP
Mateo Sanz, al mig, entre Kiran Badloe (or) i Tom Squires (diploma).

Mateo Sanz guanya el diploma olímpic entre gegants

El formenterer Mateo Sanz ha mantingut la vuitena plaça a la general i ha aconseguit el preuat diploma olímpic després de quedar tercer en la final de surf de vela RS:X dels Jocs de Tòquio. En la decisiva Medal Race d’avui, celebrada en aigües d’Enoshima, el regatista de l’equip suís ha tret partit dels vents moderats, entre 14 i 16 km/h, i només ha set superat pel quart a la general, l’israelià Yoav Cohen, que s’ha emportat la mànega, i en segon lloc, pel medalla d’or holandès, Kiran Badloe. El medaller l’han completat el francès Thomas Goyard (plata) i el xinès Kun Bi (bronze).
El pupil d’Asier Fernández, que fa un any que pateix els dolors d’una hèrnia discal, ha millorat la seva participació olímpica, després de la catorzena plaça obtinguda a Río 2016. A Tòquio la navegació ha estat marcada pel tifó que ha afectat 9 de les 12 regates classificatòries per a la Medal Race. Sanz, que es col·locà primer a la general després de la jornada inaugural i es mantingué segon en el segon dia de regates, ha sabut rendibilitzar aquests bons resultats al llarg de la resta de mànegues, en què el tifó descarregà potents i uniformes vents de direcció mar – terra. Aquestes condicions han convertit les regates en una cursa de velocitat on els navegants més alts -i que exerceixen major palanca amb la vela- s’han vist beneficiats i on hi havia poc marge pels regatistes lleugers i hàbils en l’estratègia com el formenterer.
Amb el diploma olímpic, Mateo Sanz culmina les gestes d’una generació sencera de windsurfistes formenterers, el cèlebre Mabre Team, que ha crescut de la mà de l’entrenador Asier Fernández. Des dels seus inicis a l’estany des Peix, el grup del qual ha sortit Sanz ha navegat en els camps de regates més importants del món, com testimonien els èxits obtinguts els darrers anys per Sergi Escandell, Carlos Cardona, José Mayans, Marc Escandell, Álex Figueiras, Diego Escandell, Adrián Jiménez i Martí Juan.
Amb Tòquio conclou la vida de la classe RS:X i en la pròxima cita olímpica es competirà amb iQFoil, una nova modalitat que no s’adequa a les característiques del formenterer, que ja ha anunciat que renuncia a la competició d’alt nivell als seus 27 anys.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES