TOP
Fragment del cartell de la fira Tardor d’Art.

Neix la fira Tardor d’Art de Formentera

L’àrea Cultura informa que la fira Tardor d’Art tendrà lloc del 6 al 9 d’octubre de 2022 al jardí de ses Eres, a Sant Francesc. Entre les 10 h i les 22 h s’exposaran diverses obres d’artistes de l’illa i es crearà un espai d’intercanvi obert a la ciutadania. La inauguració se celebrarà el dijous 6, a les 19 h.

Convidar a la reflexió
“Aquest nou esdeveniment pren l’essència de l’antiga Fira d’Art de Primavera, amb l’objectiu de mostrar anualment les millors produccions dels artistes residents i visitants recurrents de Formentera”, ha explicat la consellera de Cultura, Susana Labrador, que ha animat a tota la població de l’illa a gaudir d’aquest esdeveniment en una època que ens convida a la “reflexió”.
La iniciativa és de l’Associació d’Artistes de Formentera (ADAF) i està comissariada per Tanja Grass, directora del Festival Drap-Art i resident a l’illa des de 1965.

Aquesta primera edició compta amb la participació de quinze artistes, amb obres de Sol Courreges Boné de la Torre, Fran Lucas Simón, María Teresa Matilla López, Jorge Traverso i Woff Kahlen; pintures de Maribel Escandell Guasch, Diana Masiliauskas, María Lagrange, Enric Riera i Antoni Taulé; les fotografies de Fabiana Schulz; les escultures de Pablo Arias i Lorenzo Pepe, i els vídeos d’Albert Merino i Juan González Fornés.

Com explica la comissària, Tanja Grass, “aquesta fira és una plataforma on els artistes poden desenvolupar treballs més personals, més reflexius; amb la problemàtica de la saturació turística i el canvi climàtic, es necessita la massa crítica per obrir el debat sobre el necessari canvi social, i aquí, a Tardor d’Art, els artistes tenen un espai on mostrar el que els mou i els inquieta”.

Programació diària
A més, la fira compta amb una programació diària. El primer dia després de la inauguració, a les 20 h, l’artista Crystn Hunt Akron presentarà una performance titulada Plasticphonia.
El divendres 7, de 18 h a 20 h, s’impartirà un taller sobre bones pràctiques professionals en les arts i la professionalització dels treballadors culturals a càrrec de l’artista visual i gestora cultural Laura Marte.
El dissabte 8, de 19 h a 20 h, hi haurà la taula rodona “La situació actual de les arts a les Illes Balears. Similituds i diferències”, en què participaran artistes i agents culturals vinculats a Formentera.
Per acabar, el diumenge 9, de 19 h a 20 h, es tancarà la fira amb la presència d’Elena Ruiz, directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE), amb la ponència “Isabel Echarri/La Reina Blanca”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES