TOP
IES Marc Ferrer. Foto: Google Maps

No es faran més registres aleatoris a menors a dins de l’Institut

“La direcció de l’IES Marc Ferrer ha admès no haver assolit els objectius pedagògics que es pretenien (…) [de manera que] no tornarà a repetir-se de la mateixa forma” la intervenció policial de la passada setmana, segons ha informat l’Associació de Pares i Mares del centre a Ràdio Illa.
Recordam que el dimecres passat agents de la Policia Local i un ca ensinistrat per detectar substàncies estupefaents inspeccionaren per sorpresa als alumnes menors de tres classes, 1r i 4t d’ESO i cicles formatius.
Així mateix l’APIMA ha assenyalat que “en el si de la Junta Directiva alguns pares i mares donen suport a l’actuació policial, mentre que altres la consideren desencertada i mica pedagògica”.

Investigació oberta per part de l’Oficina del Menor
Per últim l’APIMA “dóna suport a la iniciativa” de l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència, que ha anunciat a la Cadena Ser que demanarà a la Inspecció Educativa informació sobre com s’ha dut a terme aquesta acció per si és o no conforme a llei. Així mateix, des de l’Oficina s’ha indicat que no es té constància que a les Balears s’hagi portat a terme una acció similar. Aquest organisme apunta que els possibles registres per cercar substàncies estupefaents es poden realitzar però a l’exterior del centre i no de forma aleatòria sinó als alumnes sobre els quals poden existir sospites.
Cal esmentar que aquest migdia representants de l’APIMA del Marc Ferrer han participat en una reunió amb la direcció d’aquest centre de secundària, juntament amb la Policia Tutora, el cap de la Policia Local, Félix Ramos i el conseller d’Interior, Josep Marí.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES