Només un ocupant per cotxe: multes de 300 a 1000 euros

El Govern central ha modificat el Reial Decret 463/20 que regula les restriccions establertes pel decret d’alarma en la lluita contra el covid-19. Aquest canvi estableix que en els vehicles només podrà haver-hi el conductor. Es prohibeixen, per tant, els desplaçaments amb acompanyants. Aquestes restriccions afectaran tot el territori de l’Estat.
Ara bé, aquesta norma general preveu excepcions. Només es podrà circular amb altres persones dins del vehicle si aquestes pateixen una discapacitat, són menors, compten amb avançada edat o existeix una altra causa degudament justificada.
La norma estableix que, en cas que s’incompleixin aquestes restriccions, s’imposaran sancions de 300 a 1.000 euros.

Taxi i autobús
Així mateix, el nou decret de Mobilitat aprovat pel Consell, manté el servei de transport públic a l’illa, però redueix l’ocupació dels autobusos, que passa del 50 al 33%. Pel que fa al transport públic en taxi, es redueix a un únic passatger per viatge, en comptes de dos, excepte en el cas de transport de menors o persones dependents que necessitin acompanyant. Hi haurà servei presencial de taxi quan arribin embarcacions, per la resta es farà la demanda a través del telèfon de ràdio taxi, 971 32 23 42.

About Author

Comments are closed.

background