TOP
L’Àrea de Salut informa diàriament de l’actualització de dades del coronavirus a les Illes Balears.

Nou positiu a Formentera i l’home de 43 anys deixa l’UCI

L’Àrea de Salut pitiüsa ha informat d’un nou positiu de SARS-CoV-2 de Formentera, es tracta d’una dona de 86 anys que va ser traslladada en helicòpter a Eivissa el dissabte, 11 d’abril. La pacient es troba estable ingressada a Medicina Interna a l’Hospital de Can Misses.
D’altra banda, l’Àrea de Salut ha indicat que el formenterer de 43 anys contagiat de Covid-19 que fou traslladat a Eivissa la darrera setmana de març, ha deixat la Unitat de Cures Intensives, ja que “evoluciona favorablement gràcies a la gran feina de l’equip d’UCI de Can Misses”, i ara passa a rebre atencions en planta.
El tercer cas actiu de Formentera és la dona de 79 anys que està ingressada en planta a Can Misses i qui en els darrers dies ha experimentat una “millora gradual”. En l’acumulat s’han registrat quatre casos a Formentera i un d’ells ja no està actiu: és el d’un pacient (fou informat el passat 29 de març) que presentava simptomatologia lleu i rebia les cures de la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) al seu domicili, fins que rebé l’alta entre dijous i divendres de la passada setmana.

Un mort i dos casos més a les Pitiüses
En àmbit pitiús, s’han detectat 144 positius de Covid-19 (dos més que ahir, un d’ells a Formentera), dels quals hi ha 92 casos actius, havent descomptat les 10 defuncions i les 42 persones recuperades que han obtingut l’alta. En les darreres hores a Eivissa s’ha produït la mort d’una dona de 90 anys amb patologies prèvies a la residència Reina Sofía. L’estat de salut de la pacient impedí el seu trasllat al centre hospitalari.
D’altra banda, entre l’Hospital de Can Misses i Can Vilàs hi ha 58 persones hospitalitzades amb Covid-19, de les quals 13 són a l’UCI. Així mateix, altres 31 persones reben atenció de les UVAC en els seus domicilis a Eivissa. A les Pitiüses hi ha tres professionals sanitaris que han resultat positius en les proves de coronavirus, mentre que hi ha altres 13 sotmesos a vigilància.

Balears: més de la meitat de positius ja s’han recuperat
A les Illes Balears hi ha 571 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, tres menys que ahir. D’altra banda, 862 persones s’han curat, la qual cosa implica 14 més que la darrera jornada.
Així mateix, s’han comunicat cinc defuncions i el total acumulat és de 117 morts. Fins ara, s’han registrat 1.550 casos acumulats, 16 més que ahir, la qual cosa representa un increment de l’1%.
D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 289 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris. De tots aquests casos, avui dia hi ha 180 professionals sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears.

Espanya: la frenada més important des del 18 de març
La propagació de la pandèmia en àmbit espanyol ha patit una important aturada, amb 517 morts i 3.477 contagiats més en les darreres 24 hores, una dada que no es registrava des del passat 18 de març. Amb aquestes xifres ja són 17.489 les defuncions i 169.496 els casos confirmats.
A més, el nombre de persones que han superat la malaltia segueix creixent i aquest dilluns s’han comptabilitzat 2.336 més, que eleven l’acumulat a 64.727 recuperats.

Compartir

PROGRAMES