Nova normalitat: multes de fins a 100 euros per no portar mascareta

Les mascaretes han vengut per quedar-se i seguiran sent obligatòries una vegada hagi conclòs l’estat d’alarma, quan s’entri en la «nova normalitat», segons recull l’esborrany del reial decret que prepara el Govern central. La norma, que està previst que s’aprovi la setmana vinent, també comprèn sancions de fins a 100 euros per qui la incompleixi, segons publica EL PAÍS.
L’esborrany assenyala que l’ús de mascaretes serà obligatori per a persones a partir de 6 anys sempre que no sigui possible mantenir la distància interpersonal d’entre 1,5 i 2 metres i en els següents casos: en la via pública, en espais a l’aire lliure, i en espais tancats que estiguin oberts al públic.
Així mateix la mascareta també serà obligatòria quan es facin desplaçaments en mitjans de transport col·lectius, com autobús, tren, vaixell o avió. A més, també s’haurà de dur mascareta en els vehicles privats si els ocupants no conviuen en el mateix domicili.
D’altra banda, no hauran de portar mascareta les persones a qui el seu ús pugui agreujar la seva situació per motius de salut o perquè són dependents.

About Author

Comments are closed.

background