TOP
Parada de taxi al port de la Savina. Foto: 7bts

Obert el termini per a l’obtenció de 24 llicències de taxi estacional per a les temporades 2022/2023

Des d’avui divendres, i fins al proper dilluns 31 de gener, resta obert el termini per presentar sol·licituds per a l’obtenció de llicències de taxi estacional a Formentera per als anys 2022 i 2023. En total, sortiran 24 places de taxis estacionals, 12 faran feina de l’1 de juny al 15 de setembre, i les altres 12 del 15 de juny al 30 de setembre.

Millora de l’oferta de transport públic amb taxi
Aquesta iniciativa es recull al Pla d’Actuació en Matèria de Transport Públic de Viatgers en Vehicle Turisme per als anys 2022 i 2023 a l’illa de Formentera, que s’ha aprovat amb consens amb l’associació del taxi. Per als estius del 2022 i 2023 donaran servei 49 taxis; 25 llicències ordinàries i 24 d’estacionals.
El conseller de Mobilitat, Rafael González ha assenyalat que d’aquesta manera s’incrementarà el servei “en un 29% de taxis més respecte a l’estiu de 2021”, quan varen haver-hi 38 taxis; 25 llicències ordinàries i 13 estacionals.
“Amb aquest pla dotam Formentera d’una millor oferta de transport públic amb taxi, tenint en compte els increments de la demanda que hi ha hagut els darrers anys en temporada estival”, ha explicat González. Cal destacar que la demanda d’aquest sector s’ha incrementat en un 8% el 2021 respecte al 2019.
Aquest pla respon als objectius fixats en el Pla de Mobilitat Sostenible del Consell de Formentera i al del projecte formentera.eco en què a més de regular l’entrada i circulació de vehicles s’estableix la necessitat de millorar el servei de transport públic de l’illa.

Presentació d’ofertes
S’hi poden presentar a aquesta oferta els titulars de llicència permanent i assalariats del sector o antics titulars de llicències temporals. En concret s’han reservat 19 places per als titulars de llicències ordinàries de taxi de Formentera i 5 per als assalariats o antics titulars de llicències. Les llicències tindran caràcter personal.
Les bases per presentar-se s’han publicat ahir al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i també al web del Consell de Formentera. L’adjudicació es farà mitjançant concurs públic. Podeu consultar les bases en aquest enllaç.

Compartir

PROGRAMES