TOP
Representants de 17 entitats han assistit a la primera sessió dels pressupostos participatius 2022. 7bts

Obert el termini per presentar projectes per als pressupostos participatius 2022

Una cinquantena de persones en representació de 17 associacions, han assistit aquest dimarts vespre a la Sala del Centre de Dia a la primera sessió del Consell d’Entitats destinada a abordar els pressupostos participatius d’aquest 2022.
La sessió s’ha iniciat amb el recompte d’entitats associades, que ha passat de les 37 del 2019 a les 57 en l’actualitat. Després s’han exposat els pressupostos del Consell per a l’any en curs i s’ha donat compte de l’estat de tramitació i execució dels projectes dels anys 2017 (resta pendent el circuit esportiu per a gent gran a Sant Ferran, amb un cost de 100.000 euros) i 2018 (queda pendent el projecte de papereres amb segregació per a reciclatge, amb un cost de 175.000 euros, i estan en execució el projecte de llocs de trobada per a joves, amb un cost de 75.000 euros, i la unificació de les instal·lacions del CEIP Mestre Lluís Andreu, amb un cost previst de 25.840 euros).
Cal recordar que el 2019, en ser any electoral, no es van fer pressupostos participatius, i tant 2020 com 2021 les partides s’han destinat a pal·liar els efectes de la covid.
Finalment, s’ha acordat el calendari de presentació, avaluació, votació i aprovació dels projectes per a enguany.

Calendari 2022

Des d’aquest dimecres i fins al 29 de març, les 57 associacions que conformen actualment el Consell d’Entitats de Formentera poden presentar projectes per optar als pressupostos participatius d’aquest 2022, uns pressupostos que com en anteriors edicions, comptaran amb una partida de 325.000 euros.

A partir del 30 de març, i fins al 12 d’abril, els serveis tècnics i jurídics del Consell faran una valoració i tria dels projectes que poden ser realitzables. I aquests es presentaran davant el Consell d’Entitats en una segona reunió el mateix 12 d’abril perquè les associacions en prenguin nota de cara a decidir quins votar.

El període de votacions s’estableix del 13 al 26 d’abril. Aquestes es podran fer via registre, tant presencialment a l’OAC, com en mode telemàtic a l’OVAC, de manera que el 26 d’abril se celebrarà una tercera i definitiva sessió del Consell d’Entitats on es presentaran els projectes finalment escollits i a desenvolupar.

Recuperació dels projectes del 2020
Com a novetat, i a proposta del Consell, a banda dels projectes que es presentin, enguany es recuperaran part dels projectes ja presentats el 2020 i que varen quedar aturats per mor de la pandèmia.
Cal recordar que els dos darrers anys, les partides dels pressupostos participatius s’han destinat a diverses mesures que han cercat pal·liar els efectes de la covid, com ara ajuts alimentaris per a famílies, un increment del conveni amb Formenterers Solidaris, ajuts per a l’habitatge o per a la recuperació econòmica del sector productiu, i ajuts extraordinaris en Educació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES