Partit per oblidar (Andratx 4 Formentera 1)

El locutor de Ràdio Illa, Xavi Guasch, encara cantava les alineacions dels dos equips, quan l’Andratx ha arribat a l’àrea del Formentera i ha marcat el primer gol del partit a peus de Gerardo, que ha aprofitat el rebuig després d’una gran aturada de l’avui porter titular Hugo. Minut 1, els homes de Gómez Roa no havien travessat encara la línia de mig camp i ja perdien 1 a 0.

I sense temps per refer-se, en un contracop amb un desenllaç idèntic al primer gol (aturada miraculosa d’Hugo i rebuig), l’Andratx feia pujar el segon al marcador per mitjà de Llantes. Els roig-i-negre havien sortit absolutament adormits. Algun jugador a la pròpia àrea semblava que estigués pensant més en la disfressa de demà que en el partit.

A partir d’aquest moment, el Formentera s’ha volgut fer amb les regnes del joc i ha començat a fer moure el baló, a atacar amb seny i a tornar a començar quan la jugada no acabava bé. I així, Spizzo ha avisat al minut 25 perquè dos minuts després Fassani aprofités una gran internada de Diego per retallar diferències en l’electrònic. Era el millor dels roig-i-negre i, de fet, podien haver marxat al vestidor amb l’empat a la butxaca si el mateix Diego hagués aprofitat una altra ocasió.

Però la segona meitat ha començat igual que ho havia fet la primera, amb una empanada general dels formenterers, i Bauçà, incisiu i perillós, organitzava de nou el setge a la porteria defensada per Hugo.

El temps ha anat corrent i el Formentera no generava prou perill i lluitava contra el hàndicap d’un marcador advers per culpa d’un inici de partit catastròfic. I tot s’ha complicat encara més quan l’Andratx ha fet pujar el tercer després d’un cúmul de despropòsits i fent-se, una vegada més, amb la segona jugada perquè un rebuig providencial d’Hugo acabés amb el tercer dels de blau.

El matx es posava molt barda amunt i la sentència definitiva ha arribat en una contra de manual molt ben executada de l’equip revelació de tercera d’enguany (recordem que ve de jugar a preferent l’any passat) quan els homes de Gómez Roa ja atacaven a la desesperada per reduir distàncies. El mateix míster ha entonat el mea culpa al final del partit i no s’ha excusat en la nova plaga de lesions dels formenterers que han fet viatjar l’equip tot i els reforços del mercat d’hivern, amb només 13 jugadors a Andratx.

Victòria clara dels mallorquins i a esperar el complicadíssim partit la setmana vinent al Municipal contra el Mallorca B, tot un filial d’un primera divisió.