Minut de silenci just abans de l’inici del partit

Passa enrere (Santanyí 1 Formentera 0)

La Societat Deportiva Formentera ha perdut aquest diumenge merescudament a camp del Santanyí en un partit en què els homes de Raúl Pérez s’han trobat amb un guió que no els era propici i no han set capaços de fer front a la disposició tàctica i a la intensitat dels mallorquins.

El Formentera viatjava a Santanyí ben conscient de la complexitat d’un camp i d’un equip contra qui el Mallorca va perdre 2-0 fa dues setmanes. Que l’equip mallorquí només hagués aconseguit sis dels quinze punts disputats abans d’aquesta jornada, no feia justícia a un equip incòmode i que sal al que juga. A més a més els roig-i negre viatjaven amb la baixa sensible del capità Garmendia.

I les coses s’han torçat més encara quan Agus ha hagut de ser substituït pocs minuts després de l’inici del partit per un esquinç al turmell. Deixant de banda aquest contratemps, ha estat el Santanyí qui ha portat el pes del partit durant tota la primera part. S’ha mostrat dominador del joc i ha anat apropant-se cada cop amb més perill sobre la porteria visitant. El Formentera es trobava extremadament incòmode amb la defensa fèrria a camp propi del Santanyí amb una teranyina d’homes que anul·lava els espais pels creadors de joc formenterers.

El partit avançava i el Santanyí cada cop disposava de més ocasions i més clares. I de les amenaces s’ha passat al gol, quan, un cop més a pilota aturada, Sergio Herreros ha rematat sol al minut 38. Malgrat les ostentoses protestes dels homes de Raúl Pérez per un possible fora de joc del jugador mallorquí, el gol pujava a l’electrònic i el Santanyí es situava, merescudament, en l’escenari ideal per encarar la resta del partit.

La segona part ha començat amb l’expulsió de l’entrenador Raúl Pérez després d’una discussió pujada de to amb el segon entrenador local. D’aquesta manera, el Formentera, sense homes de creació al mig del camp a causa de les baixes de Garmendia i Ekiza, es trobava també sense el far a la banqueta.

Tot i que els roig-i-negre han fet una passa endavant i han igualat amb intensitat amb el santanyí, han estat incapaços de generar perill la major part del segon temps. De fet, el primer xut entre els tres pals dels formenterers no ha arribat fins a les acaballes del partit, quan Setién ha tret un míssil amb el seu peu esquerre, però el porter rival ha respost amb l’aturada del matx.

El Formentera ha acabat el partit amb el porter Bernabéu pujant a rematar el darrer córner, buscant un punt desesperadament, però no ha sigut possible i l’equip s’ha endut una derrota inesperada i que macula la bona ratx de resultats i joc de les darreres jornades.

D’aquí a dues setmanes el Formentera se les haurà amb el Mallorca B, el seu principal perseguidor, al municipal de Sant Francesc en un partit que ja serà una primera final en la jornada 8 de lliga. Els de Palma estan a dos punts del Formentera després d’empatar a casa a zero contra el Sant Rafel. Això sí, tenen un partit menys. El Formentera, per la seva part, encara dormirà en la jornada descans en llocs de playoff.