TOP

Pilar Castelló i Esperança Riera, flamants Ramon Llull 2020

El consell de Govern de l’executiu balear va acordar concedir i va anunciar per mitjà de la seva portaveu, l’eivissenca Pilar Costa, atorgar el premi Ramon Llull 2020 a les mestres formentereres Pilar Castelló i Esperança Riera per les seves trajectòries respectives a l’ensenyament públic a la nostra illa. Fou la mateixa presidenta del govern balear, Francina Armengol, qui va comunicar personalment la concessió a les dues professores.

El premi Ramon Llull és un guardó que distingeix i honora aquelles persones o col·lectius que han destacat a les Illes Balears a qui es reconeix la tasca i serveis prestats amb aquest premi de gran prestigi.

La mestra, logopeda i directora fins a la seva jubilació fa uns anys del CEIP Mestre Lluís Andreu i que actualment és col·laboradora de Ràdio Illa, Pilar Castelló, va néixer el 1953 a Sant Joan de Labritja i s’ha dedicat més d’un quart de segle a l’ensenyament en la nostra illa i anteriorment fou la primera funcionària de carrera del llavors Ajuntament de Formentera.

Per la seva banda, Esperança Riera va dedicar trenta-set anys de la seva vida al món educatiu de les Pitiüses però amb una vinculació especial per tots coneguda a Formentera amb el CEIP el Pilar de la Mola.

Segons rebla el propi comunicat del govern balear, “el centre educatiu és una de les poques escoles rurals unitàries de les Illes Balears, on hi conviuen i es retroalimenten diversos nivells dins d’una mateixa aula, el que reforça el treball de valors humans com la tolerància, el respecte, la solidaritat i l’amistat. És justament aquest model educatiu el que Esperança Riera va mantenir i va potenciar al llarg del temps durant la seva estada a l’escola de la Mola, amb el ple convenciment de que es tractava d’una opció pedagògica arrelada a l’entorn i que reforça valors bàsics i imprescindibles en la convivència humana.

 

Compartir

PROGRAMES