El PP denuncia que el Consell segueix sense publicar els contractes menors

El Grup Popular ha recordat que en el ple del passat mes de maig el conseller de noves tecnologies, va assegurar que la publicació d’aquestes dades al portal de transparència es faria realitat en poc temps.
El portaveu del PP, José Manuel Alcaraz, incideix que s’ha de saber com s’han gastat els sous, per part de qui i en què». En aquest sentit, el popular ha afegit que ha de ser així perquè «ho diu la llei, i a més hi ha un mandat del ple i cal complir-lo».
Per al PP «la manca de transparència i l’obscurantisme han estat una de les premisses del govern de GxF«. De fet, el partit opositor assegura que la proposta de publicar els contractes menors es va presentar al Ple perquè a més de complir la llei intentava combatre l’ocultació de dades que el PP al·lega que hi va haver per part del Consell, en referència a la informació pública que es va donar dels contractes adjudicats a l’empresa Regio Plus de l’investigat i cap de campanya de Més per Mallorca, Jaume Garau.
Alcaraz assegura que «en una primera informació al Consell va admetre 8 contractes per un total de 104 mil euros quan en realitat i segons van haver d’admetre posteriorment en ple, la xifra total era de 190 mil euros repartits en un total de 16 contractes adjudicats a dit».
Els contractes menors són aquells que s’adjudiquen sense concurs públic, segons regula la llei, perquè són de quanties menors: inferiors a 50.000 euros en el cas d’execució d’obres i per sota de 18.000 en els contractes de serveis i subministraments.
El PP afegeix que el portal especialitzat DYNTRA en la seva avaluació de transparència remarca que el Consell de Formentera només publica 45 de 180 indicadors de transparència necessaris».

About Author

Comments are closed.

background