El PP preguntarà en el pròxim ple si hi ha hagut tracte de favor en la tramitació de la llicència d’una de les mansions de Punta Gavina

Concretament la del president de Mango, Isak Andic, que construí l’habitatge en zona ANEI.
La petició dels populars es produeix després de fer-se pública la decisió del Tribunal Suprem que obliga al Consell a revisar el procediment pel qual es concedí la llicència de construcció d’aquest immoble.
El ple ordinari del Consell relatiu al mes de gener se celebrarà demà divendres a la Sala del Centre de Dia. Així, el portaveu del Grup Popular al Consell de Formentera, José Manuel Alcaraz, incideix en què «després de la sentència del Tribunal Suprem és evident que haurien d’assumir responsabilitats polítiques». En aquest sentit, destaca que «Gent x Formentera haurà d’explicar en el ple ordinari de divendres que si va existir tracte de favor quan el 2012 es va atorgar la llicència de construcció corresponent».
A més, el Grup Popular vol saber també les conseqüències que pot tenir la sentència, el motiu pel qual s’ha ocultat a la ciutadania (la providència segons els mitjans és del 14 de desembre), els costos jurídics que ha comportat el plet i els passos que seguirà el Consell a partir d’ara.
El grup PP espera que ara l’equip de govern escolti els professionals de la institució i no faci com amb el recurs de cassació a la sentència del TSJB en contra dels nuclis històrics aprovats en el seu PTI i que va tenir paralitzats els projectes urbanístics de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola gairebé quatre anys, entre aquests les noves escoles de Sant Francesc i Sant Ferran.
S’ha de recordar que la justícia obliga el Consell a la «retroacció del procediment administratiu al moment en què el Consell Insular va acordar la tramitació en forma, admetent-la, de la sol·licitud interessada per la part actora Sunway SL, i a resoldre-la d’acord a dret».
Les errades que atribueix la sentència al Consell tenen a veure amb l’incompliment del termini d’exposició pública de l’expedient de construcció de l’habitatge en qüestió i amb la falta d’un informe jurídic.
Amb tot, «tals errades s’han d’explicar judicialment i políticament, ja que GxF sempre ha mantingut que no existia urbanisme a la carta i que en l’expedient en concret no hi havia cap errada», conclou Alcaraz.

About Author

Comments are closed.

background