TOP
Fragment del cartell de l’acte.

Presentació del llibre “Sargantanes. El temps s’acaba”

El pròxim divendres 17, la Biblioteca Marià Villangómez acollirà la presentació del llibre Sargantanes. El temps s’acaba a les 19.30 h, a càrrec de l’autora Antònia M. Cirer Costa i el fotògraf Sebastián Candela. Els presentarà Marià Mayans, president de l’Institut d’Estudis Eivissencs, en qualitat d’editor.

El llibre consta de 236 pàgines que il·lustren les sargantanes de les Pitiüses en el seu hàbitat natural a través de les fotografies fetes per Sebastián Candela i els textos didàctics redactats per Antònia M. Cirer, doctora en Biologia i catedràtica de Ciències Socials.

Vetllar per la supervivència de la sargantana és feina de tots
Es tracta d’una obra molt visual que recorda que la sargantana és un dels més apreciats tresors naturals de les illes Pitiüses i d’una suma importància perquè és l’únic vertebrat terrestre realment autòcton de Formentera i Eivissa. L’objectiu final d’aquest llibre és la conscienciació de la població del risc d’extinció en què es troben actualment les sargantanes pitiüses. Una de les principals causes són les serps invasores que varen arribar a les illes l’any 2003 a causa del trànsit globalitzat de mercaderies. Aquesta obra ens recorda que vetllar per la supervivència de les sargantanes locals és feina de tots.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES