TOP
Residència Reina Sofia de Vila, on un dels treballadors ha donat positiu. Foto: Google Maps

Primer mort a Menorca, a Eivissa dos casos nous i cap positiu més a Formentera

A les Pitiüses hi ha 85 casos d’afectats per Covid-19, dos més que ahir dilluns, segons les dades facilitades pel Comitè de Gestió del coronavirus a Balears.
Dels 85 casos comptabilitzats a Eivissa des de l’inici de la pandèmia, cal destacar la primera recuperació d’un dels malalts, que esdevé la primera alta amb doble resultat negatiu de l’illa i el decés, el passat diumenge 22, d’un home de 85 anys. Així, el nombre de pacients actius és de 83 i, d’aquests, 44 es troben ingressats a l’Hospital de Can Misses, 11 a l’UCI.
Entre aquests malalts cal comptar-hi el cas del formenterer de 43 anys que va donar positiu dissabte en el test de la Covid-19. L’home es troba estable dins la gravetat a la Unitat de Cures Intensives a Can Misses. L’altre cas detectat dissabte a Formentera segueix en confinament a casa seva i atès per la UVAC. Fins ara, no s’ha detectat cap cas nou a l’illa.
Entre els pacients de l’hospital d’Eivissa hi ha tres interns i un treballador de la residència Can Blai de Santa Eulària, així com una de la residència de Cas Serres de Vila i un treballador de la residència Reina Sofia.
A aquests malalts, cal afegir-li sis pacients ingressats a Can Vilàs, tres d’ells a l’UCI.
La resta dels casos registrats, 31 a Eivissa i un a Formentera, romanen a les seves llars amb simptomatologia lleu, convenientment aïllats i amb el seguiment per part de les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus, UVAC. Entre els positius registrats a Eivissa hi ha sis professionals sanitaris, mentre que altres 12 són en vigilància activa.

Illes Balears
Segons ha informat el Servei de Salut del Govern de les Illes Balears, l’arxipèlag suma 69 nous casos diagnosticats de coronavirus i s’arriba als 1069 contagiats a les Illes. Dels diagnosticats, 499 malalts han hagut de ser hospitalitzats, 85 a les unitats de cures intensives (UCI). Així mateix, 128 persones s’han recuperat i han rebut l’alta a domicili. D’altra banda, els professionals sanitaris que han donat positiu a les Balears són 175 i romanen sota vigilància activa 389.
Finalment, cal lamentar la mort de 43 pacients, un en les darreres 24 hores i els cinc restants es produïren entre els dies 27 i 29 de març i encara estaven pendents de validació per part dels professionals que procedeixen al registre de les morts per coronavirus.
Entre aquestes víctimes, cal comptar la primera mort a Menorca, es tracta d’un home de 68 anys que estava ingressat a l’UCI de l’hospital Mateu Orfila de Maó.

Espanya
El Ministeri de Sanitat ha elevat aquest dimarts a més de 94.417 els casos de contagis de coronavirus, 9.222 en el darrer dia. Ara mateix hi ha 49.243 persones hospitalitzades, i el nombre de víctimes puja a 8.189, 849 en les darreres 24 hores, cosa que suposa la pitjor xifra des de l’inici de la crisi.
Finalment, un total de 19.259 persones s’han recuperat i han rebut l’alta.

Compartir

PROGRAMES