TOP
Plànol de la instal·lació.

Primera pèrgola amb plaques fotovoltaiques a un aparcament de Formentera

L’àrea de Medi Ambient està tramitant la instal·lació d’una pèrgola de plaques fotovoltaiques a més de cinc punts de recàrrega dobles a l’aparcament del poliesportiu Antoni Blanc. Aquesta instal·lació, la primera d’aquest tipus a Formentera a un aparcament públic, comptarà amb 260 plaques fotovoltaiques i permetrà generar gairebé 135.000 kWh l’any.
Aquesta energia neta serà autoconsumida pels cincs punts de recàrrega que hi haurà sota la pèrgola i l’excedent servirà per abastir d’energia el poliesportiu. La instal·lació esportiva, segons les dades del portal d’energia del Consell, té un consum anual de 231.984 kWh. És a dir, l’energia de la pèrgola podrà cobrir pràcticament la meitat del consum anual generat pel poliesportiu.

Finançament amb l’Impost de turisme sostenible
El projecte té un pressupost de 238.000 euros i acaba de rebre una subvenció de 185.000 euros de la conselleria de Transició Energètica del Govern balear dins del marc de l’impost de turisme sostenible, ITS. Els treballs sortiran a licitació el mes de setembre; la previsió és que la pèrgola s’instal·li al llarg de l’hivern i entri en funcionament el 2022.
El conseller de Medi Ambient, Antonio Jesús Sanz, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de la subvenció “que permetrà posar en marxa aquest projecte per generar energia neta a Formentera. Vivim en un lloc ideal per poder desenvolupar polítiques verdes i des del Consell treballam per impulsar iniciatives com aquesta”.

Pacte de Batles
Així mateix, Sanz ha recordat que la recentment posada en marxa del portal d’energia al web del Consell serveix per “controlar, reajustar i estalviar el consum a l’illa i enfocar-la cap a la generació d’energia verda”.
Cal recordar que Formentera va signar el 2019 l’adhesió i desenvolupament del Pacte de Batles per al Clima i l’Energia, pel qual es compromet a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle mitjançant actuacions relacionades amb l’eficiència energètica i les fonts d’energies renovables.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES