TOP
Instantània de la reunió celebrada a l’hotel Maysi. 7bts

Prohens reclama a Armengol que defensi als formenterers dels efectes del nou reglament de Costes

La presidenta del Partit Popular a Balears, Marga Prohens, s’ha reunit aquest migdia amb afectats per la normativa de Costes recentment aprovada pel Govern central. A la trobada també hi han participat els parlamentaris José Vicente Marí i Miquel Jerez: el president del PP de Formentera, José Alcaraz; i els consellers de Sa Unió Javi Serra i Verònica Castelló, amb l’objectiu de copsar les opinions dels afectats i anunciar que “des de les institucions governades pel PP es continuarà donant batalla fins a les últimes conseqüències contra una normativa que genera gran arbitrarietat i inseguretat jurídica”.

“En perill la propietat privada dels ciutadans”
Prohens ha assegurat que “sorprèn la manca d’informació d’uns canvis que afecten la gran majoria dels formenterers i que posa en perill la propietat privada dels ciutadans. Unes conseqüències que han estat amagades tant per Francina Armengol com per Ana Juan”, alhora que ha afegit que “enfront de la ideologia radical i sectària d’Armengol, nosaltres tenim clar que estem al costat de la ciutadania de Formentera. Demanem a la presidenta balear que faci el mateix que el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i defensi els interessos dels illencs”.

Anunci d’impugnació del reglament
Així mateix, el senador autonòmic José Vicente Marí ha recordat que “en 2013 ja es van donar solucions en aquest sentit, però es van veure afectades per un recurs del PSOE. Hem de fer l’esforç de garantir als propietaris i als establiments la seva continuïtat. Per això, impugnarem aquest reglament i el traslladarem al Congrés dels Diputats, a més d’exercir tota la pressió política possible”.

Proposta de convocatòria urgent de la taula de diàleg
Des de Sa Unió, el conseller Javi Serra ha assenyalat que “nosaltres hem d’ajudar als vesins de Formentera a recuperar les seves propietats, ja que ells són els primers que volen mantenir el medi ambient a la nostra illa i evitar que es puguin fer les aberracions que s’han pogut fer a altres bandes”.
Serra ha recordat que la seva formació ha presentat una proposta per al pròxim plenari del Consell la convocatòria urgent de la taula de diàleg entre la Plataforma d’Afectats per la delimitació de Costes i els grups polítics amb representació al Consell, ja que considera que “l’administració de Formentera ha de defensar els interessos dels formenterers presentant un recurs al decret comptant amb els afectats i amb la nostra formació”.

Decret “en contra del model turístic i econòmic de Formentera”
Vicent Tur, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la delimitació de Costes de Formentera, ha agraït a PP i Sa Unió “la sensibilitat que sempre han tingut amb aquesta problemàtica” i entén que si s’aprova el decret, aquest “afectarà de manera negativa el teixit socioeconòmic i cultural de Formentera, ja que es carrega tot el model turístic i econòmic que s’ha seguit fins ara a la nostra illa. Ara la principal lluita és intentar al·legar i que la veu de Formentera arribi al Congrés i al Senat perquè aquest decret no es dugui a terme”. Tur ha recordat que “en el cas de Formentera, a causa de les seves dimensions, estem triplement afectats per aquest decret”.

Vicent Tur durant una intervenció. 7bts

Al·legacions prèvies del Consell i de GxF
Cal recordar que el passat gener el Consell de Formentera presentà al·legacions davant el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, indicant que el text “és contrari a dret, xoca amb la jurisprudència en matèria de delimitacions i crea una inseguretat jurídica que encavalca els drets dels particulars”. A més, s’incidia en el fet que les modificacions que pretenien introduir-se al reglament conduïen “novament a l’arbitrarietat en la determinació del domini públic” i generaven una invasió de les competències pròpies de l’administració insular en matèria d’Urbanisme i Activitats.
D’altra banda, Gent per Formentera també al·legà per reclamar la retirada del projecte de reglament i demanar que es prenguessin “en consideració els pactes assolits per tots els grups polítics, la ciutadania, les associacions i la Plataforma d’Afectats per la delimitació de Costes, que perseguien, fonamentalment, el retorn de la titularitat dels edificis afectats als seus legítims propietaris, i el manteniment de la servitud de protecció establerta el 1997”.

Compartir

Comentaris (1)

  • 4men

    Me parece muy bien que se defiendan los derechos de los ciudadanos, pero.lo que hace Sa Unió es DEMAGOGIA…aprovechar para sacar rédito político no es “ser sensible..” es ser interesado…Han de luchar todos juntos, todos los partidos sin buscar demostrar que yo me preocupo más….

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES