Promocionen la visita a s’Espardell ignorant que està prohibit fondejar i desembarcar-hi

España Fascinante, una web amb seu a Madrid que promociona a la xarxa els atractius turístics del nostre país, ha publicat un reportatge titulat «Seis islas secretas en España para desaparecer unos días» on anima a visitar navegant espais naturals sense fer cap esment a les mesures de protecció mediambiental aplicables.
En el text s’enumeren diversos territoris insulars, com l’illa de Lobos a les Canàries o s’Espardell. Sobre aquest últim illot, que pertany al Parc Natural de ses Salines i a la Reserva Marina des Freus, el portal no indica cap d’aquestes figures de protecció però en canvi assenyala que es tracta d’un «oasi entre l’animada Eivissa i l’ecològica Formentera».
Segons la web, a s’Espardell, que es troba a 3,6 milles de Punta Prima, «no hi ha massificació, ni hotels» un fet que converteix l’espai «en l’illot més solitari de les Pitiüses». El reportatge evita mencionar que aquesta illa de poc més de 1.500 metres de longitud i amb una alçada màxima de 30 metres és un indret desert perquè el Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc Natural hi impedeix desembarcar.

Cap al·lusió a la Posidònia
A més, la web, que esperona a visitar aquest espai preservat amb el «teu vaixell», tampoc fa esment de la normativa de la Reserva Marina que estableix «la zona de protecció màxima, de reserva integral, situada a l’est de l’illot», on «es prohibeix qualsevol extracció de recursos així com l’ancoratge i la immersió amb escafandre autònoma». España Fascinante tampoc fa referència al fet que a la banda de Ponent de l’illot, on no existeix la declaració de reserva integral, hi viu la praderia de posidònia, una planta submarina declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i a sobre de la qual està prohibit fondejar-hi.

About Author

Comments are closed.

background