TOP
Accés al cementeri de Sant Francesc. Foto: CIF

Protocol anticovid al cementeri de Sant Francesc per Tots Sants

De cara a la festivitat de Tots Sants d’enguany, s’ha creat un protocol de seguretat amb mesures preventives anticovid i s’ha ampliat l’horari de visita al cementeri municipal de Sant Francesc: el proper dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre l’horari d’obertura serà de 9 h a 14 h i de 16 h a 21 h. Durant els dies anteriors i posteriors es respectarà l’horari habitual: de 9 h a 18.30 h.
Segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, l’objectiu és “que aquestes jornades transcorrin amb normalitat i seguretat. Per a assegurar-ho, es faran controls d’aforament i camins segurs pel recinte, garantint així que el veïnat de la nostra illa pugui retre homenatge als seus difunts en aquests dies tradicionals de visita als cementeris”.

Evitar les aglomeracions
L’aforament màxim del cementeri municipal de Formentera, per garantir la distància mínima de seguretat d’1,5 m entre assistents, és de 250 visitants. Els accessos i sortides es realitzaran de manera ordenada i esglaonada, amb sentits diferenciats d’entrada i la sortida. El control d’accés estarà supervisat pels membres de protecció civil, personal del Consell i efectius de la Policia Local.
El conseller ha demanat a la població que en la mesura del possible facin les visites al cementeri amb antelació “per a evitar aglomeracions”. La missa que tradicionalment s’oficiarà el dia 2 al cementiri tendrà un aforament de 50 persones.
Les instal·lacions es desinfectaran amb freqüència i en tot moment s’hauran de respectar les mesures de seguretat de distància interpersonal, ús de mascareta i higiene de mans.

 

Compartir

PROGRAMES