Quatre persones detingudes per arribada irregular a Formentera

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones per arribar irregularment a Formentera, segons ha informat la Delegació del Govern a Ràdio Illa, que en un primer havia indicat que es tractava de dos arrestats. Segons testimonis, la detenció s’hauria produït a la Mola. A més, la Delegació ha indicat que un dels detinguts ha declarat que és menor d’edat. Encara no ha transcendit la nacionalitat de les quatre persones, però se sap que parlen francès i des de la Delegació del Govern han apuntat que podrien ser de nacionalitat algeriana, la mateixa que tenien la majoria de les persones que han arribat de forma irregular a les Balears els darrers mesos.
La Delegació del Govern també ha informat que no s’ha localitzat l’embarcació a bord de la qual haurien arribat a Formentera i se sospita que els quatre detinguts haurien desembarcat fa dies a l’illa. A més, la Guàrdia Civil no descarta que es puguin fer més detencions.
D’altra banda, la Guàrdia Civil ha localitzat una altra embarcació «a la zona de Migjorn i la Mola», que hauria tocat terra. Els agents han activat un operatiu de recerca per intentar trobar als tripulants.

Arribades a Mallorca i Eivissa
Cal esmentar que avui s’han localitzat dos embarcacions a Mallorca i s’ha detingut a 34 persones per arribada irregular a l’Estat espanyol. A més, la passada setmana foren arrestades 11 persones de nacionalitat algeriana i marroquina a Eivissa, després d’haver desembarcat a la costa de Santa Eulària.
Amb l’embarcació arribada la passada setmana a Eivissa ja són tres les barques arribades a l’illa veïna d’ençà que començà el 2020. L’any passat les Pitiüses registraren una xifra rècord amb l’arribada de 320 immigrants en 24 embarcacions.

About Author

Comments are closed.

background