TOP
Joan Costa i Rafa Tur a l’estudi de Ràdio Illa.

Rafa Tur i Joan Costa, èxit dels restaurants el Tanga i el Sol premiats per l’Acadèmia de Gastronomia

El pròxim 12 de setembre se celebra l’entrega de premis de L’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera al restaurant Quimera, al port de la Savina, en la que esdevé la tercera edició.
Al De Far a Far entrevistam Rafa Tur, premi a la tradició familiar, propietari i fill dels fundadors del restaurant Tanga, a la platja de Llevant; i també a en Joan Costa, propietari del restaurant Sol a Cala Saona, guardonat en la categoria de millor establiment.

Tots dos destaquen el rol de la feina en equip i el valor de comptar amb una plantilla estable de professionals per triomfar en llurs projectes; Rafa Tur subratlla la feina d’en Mariano als fogons i la resta de l’equip qui l’acompanyen any rere any, tot afirmant: “Fem allò que sabem fer i ens agrada”. Joan Costa, qui dirigeix el restaurant el Sol des de 2018, concorda en la importància de cuidar el vincle amb la clientela i l’ambient de feina entre el personal com a filosofia de treball. Decriu una progressió en l’interès per l’oferta culinària que ofereixen al Sol, fonamentada en “matèries de la màxima qualitat possible”. Rafa se sent orgullós d’oferir clàssics de la gastronomia formenterera com els arrossos o el frit de llamàntol de Formentera, única denominació d’origen amb la que treballen al seu restaurant. Al Sol, proposen una carta diversa on també s’inclouen els arrossos i altres plats tradicionals. Tots dos manifesten l’interès generalitzat de la clientela per tastar plats de la gastronomia local.

Què diran els nostres restauradors si els feim triar entre un arròs o una fideuà? I entre el peix i el marisc? Trobaràs la resposta a aquesta i altres preguntes clicant l’enllaç a continuació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES