TOP
Ghazaleh Khorraminiya al costat del fresc que ha pintat a l’església de la Sagrada Família d’Eivissa.

Refugiada iraniana a Eivissa: “Si no hagués escapat d’Iran, em podien haver matat”

Na Ghazaleh Khorraminiya és una iraniana de 37 anys que treballava de professora al seu país fins que la seva militància feminista, la conversió de l’islam al cristianisme, i la publicació d’un vídeo on mostrava els cabells i no duia mocador la dugué a rebre amenaces i a fer insostenible la seva presència en la república islàmica.

Abandonà l’Iran i l’estiu de 2019 fou detinguda a l’aeroport Eivissa per falsedat documental quan volia viatjar al Regne Unit amb documentació falsa.

Ja fa més d’un any que viu a les Pitiüses i espera que l’estat espanyol li concedeixi asil. De moment, el passat dijous les autoritats espanyoles li confirmaven la pròrroga de la targeta vermella que legalitza la seva situació com a refugiada i que ha de renovar-se cada sis mesos, fins a l’emissió d’una resolució definitiva.

Si finalment no es reconeix la seva petició com a refugiada i és expulsada i obligada a tornar a l’Iran, na Ghazaleh tem que haurà d’afrontar anys de presó o fins i tot podria ser condemnada a mort.

Al De Far a Far vam voler tractar aquest cas directament amb la mateixa implicada, a la que vam entrevistar ahir.

 

Compartir

PROGRAMES