TOP
Exemplar de virot rescatat as Caló. Foto: Agents de Medi Ambient

Rescatat un poll de virot petit as Caló

Els Agents de Medi Ambient han rescatat avui dijous un poll de virot petit (Puffinus mauritanicus) a Formentera. Un particular ha trobat l’au de matinada en un restaurant des Caló després que es ferís en xocar contra una superfície i ha cridat al 112 per activar el protocol. Així, aquest matí, una agent de medi ambient l’ha anat a recollir per poder-lo dur a la clínica veterinària, on el tenen en observació.

Amb els primers vols augmenta el perill d’accidents
Cal tenir en compte que el mes de juliol és quan els polls de virot petit realitzen el primer vol, i molts d’ells cauen a terra enlluernats per les llums artificials. És per això que la Iniciativa de Recerca de la Biodiversitat de les Illes (IRBI) ha posat, en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient i altres entitats, una campanya de conscienciació per cooperar en la recollida d’aquestes aus.

Protocol a seguir en cas de trobar un virot
Si trobau un virot caigut a terra o malferit, heu de telefonar al 112 per donar l’avís, agafar-lo anant alerta amb el bec i deixar-lo a un lloc segur i tranquil, com una capsa de cartó amb ventilació. No se l’ha d’alimentar ni donar-li beguda.

El virot petit és una espècie endèmica que sols es reprodueix a les Balears i es troba protegit, ja que se’l considera en perill d’extinció. Foto: Agents de Medi Ambient

 

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES