TOP
Els voluntaris “donen l’esquena” als residus recollits a l’estany. Foto: Formentera Plastic Free.

Retirats 300 quilos de residus de l’estany des Peix en el World Clean Up Day

Aquest matí 25 voluntaris han participat a la neteja de l’àrea terrestre de l’estany des Peix amb motiu del Wolrd Clean Up Day. S’han retirat 300 quilos de residus en una convocatòria d’àmbit internacional que a la nostra illa ha rebut el suport de l’àrea insular de Medi Ambient en col·laboració amb Formentera Plastic Free i Qué Celeste.
Carol Blasco, de Plastic Free, ha informat que, del total de deixalles recuperades, s’han registrat uns 200 quilos de residus voluminosos (entre els quals es trobaven una roda, boies, metalls diversos, un inflador i una barca), 100 quilos d’envasos de plàstic (com botelles o gots), uns 10 quilos d’ampolles de vidre, i la resta era rebuig, amb elements com cartó, roba, sabates i “moltes mascaretes”.

Alguns dels residus recuperats a l’estany.

Carol Blasco també ha manifestat a Ràdio Illa la seva satisfacció per la xifra de voluntaris i ha volgut agrair especialment el suport de l’Escola Municipal de Vela de Formentera, que ha destinat embarcacions per traslladar els participants d’una riba a l’altra de l’estany. A més, alguns dels infants que realitzen cursos de vela s’han unit a la recollida. Per últim, els voluntaris s’han fet una foto amb els residus recollits en què, simbòlicament, donen l’esquena a la contaminació.
Cal recordar que en el projecte de regulació de l’estany des Peix, que està previst que es porti a terme els pròxims mesos, també està inclosa una neteja dels seus fons submarins, on s’han de retirar centenars de morts fets amb ciment que durant dècades s’han utilitzat per amarrar embarcacions.

Resposta a la crisi mundial de residus
El World Clean Up Day és una de les accions cíviques més grans del món i involucra a més de 180 països per fer front a la crisi mundial de residus. Des de l’organització s’assenyala que el WCD és una xarxa forta i única d’actors que comparteixen la visió del món lliure de residus i creuen que amb la col·laboració de tothom, es pot netejar el món.

Compartir

PROGRAMES