TOP

Sa Unió anuncia que s’ha reunit amb més de 350 persones

Sa Unió de Formentera, la coalició formada pel Partit Popular de Formentera i Compromís amb Formentera, a més de representats independents de la societat illenca, s’ha reunit amb més de 350 persones en el que portem de precampanya. Concretament el candidat a la Presidència del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba Marí, s’ha reunit amb usuaris de s’Estant des Peix, vesins i comerciants de La Mola, de Sant Ferran, propietaris d’habitatges de lloguer turístic, vesins i comerciants de Sant Francesc i Ses Bardetes, i vesins i comerciants des Caló. “A diferència del que fan altres formacions, pensam que és important que aquestes reunions siguin obertes a com més gent millor, per tal de conèixer quines són totes les preocupacions dels nostres vesins, i no només amb ses directives de ses associacions de vesins, amb qui tenim també un contacte directe”, ha explicat Córdoba Marí.
Respecte a les preocupacions que afecten la població de Formentera, “ens hem adonat que un dels problemes de les darreres legislatures és que, progressivament, Gent per Formentera ha anat fent menys política de proximitat als vesins, per dedicar-se més a projectes globals que només han servit per treure molts de titulars en premsa i pocs resultats per la seva incapacitat per posar-los en marxa en 12 anys de govern i que, a més, no solucionen alguns problemes bàsics dels dia a dia”, així manca de manteniment de voreres i asfaltat, problemes amb la recollida de fems i la neteja dels carrers, poca claredat amb l’ordenació urbanística, i manca d’efectius de policia local, són algunes de les queixes que, localitat a localitat, més es repeteixen. “El Consell no ha d’oblidar que també és ajuntament, ha de ser l’administració més propera al ciutadà i, pel que ens explica la gent, no ho està sent”, ha lamentat Córdoba Marí.

Regulació de l’estany des Peix
Un exemple del poc contacte amb la ciutadania ha estat la regulació de l’estany des Peix. “S’ha fet sense tenir en compte al 99% dels usuaris de la zona”, ha lamentat Córdoba Marí, qui ha explicat que “encara que Gent per Formentera assegura haver-se reunit amb la directiva, només ho ha fet amb una part d’aquesta, mostrant el seu tarannà d’evitar reunions que els hi poden resultar incòmodes”, ha detallat el candidat.
Recordem que el projecte de regulació d’aquest indret, que la majoria d’usuaris van haver de conèixer a través de la premsa, suposa un important cost que hauran de repercutir els qui amarrin allà la seva embarcació, no dóna alternatives als qui hi queden fora, no contempla càrrega de llum i aigua i no soluciona els problemes d’accés ni d’aparcament de l’indret. Per tot això Sa Unió de Formentera, en una de les trobades sectorials a la que acudiren més de 70 persones, va redactar unes al·legacions consensuades amb molts dels afectats.

Regulació de Lloguers Turístics
Una altra reunió específica que ha mantingut Córdoba Marí ha estat amb els afectats de la regulació de Lloguers Turístics que fa dos anys que suporten una moratòria provocada per la Llei balear Turística, i que la tardança a fer efectiu el reglament per part de Gent per Formentera es traduirà en un any més d’impossibilitat de poder llogar el seu habitatge. “Quan es comencin a expedir les primeres llicències, i els propietaris puguin començar a comercialitzar el seu lloguer, ja serà massa tard per aquestes 5.000 places pendents de regularitzar”, explica Córdoba Marí.
Des de Sa Unió de Formentera han lamentat, a més, que el reglament “no només ha arribat tard”, sinó que “s’ha fet amb presses”. Recorden que “el Consell de Formentera va haver de retirar la versió en castellà d’aquest reglament perquè ni tan sols van tenir temps de rellegir-se en diagonal la traducció automàtica del reglament”, i asseguren que “ja pensàvem que alguna cosa així podia passar quan l’oposició va rebre la versió final d’aquesta normativa només un dia abans del ple a on s’havia d’aprovar”.
Per tots aquests despropòsits, Sa Unió de Formentera, va posar a disposició de tots els vesins de Formentera a un expert en matèria legal, per adequar la redacció de les al·legacions a les nombroses mancances que presenta aquesta regulació. Aquest expert va atendre a prop de 50 persones a la seu de la coalició.

Més reunions
Des de Sa Unió de Formentera continuen amb el calendari de reunions amb diversos sectors socials i vesins. La pròxima trobada oberta a la gent serà amb els vesins i comerciants de La Savina el dijous 11 d’abril a les 20 hores al Restaurant Bellavista, per escoltar i prendre nota de totes les propostes per millorar la localitat del port de l’illa.

Compartir

PROGRAMES