TOP
Sa Unió sosté que s’hauria de fer el cribratge abans no es descontroli la incidència de la covid a Formentera. Foto: JD

Sa Unió demana un cribratge massiu a Formentera

Sa Unió presentarà una proposició en el proper ple del Consell per a demanar que es faci un
cribratge massiu voluntari a l’illa de cara a detectar el màxim nombre possible d’infectats per covid i evitar així un repunt de les infeccions.

Mesures per maximitzar el diagnòstic de la covid
El portaveu del grup, Llorenç Córdoba, recorda que “des de l’inici de la pandèmia la coalició ha mantingut com una de les línies de treball aconseguir maximitzar les possibilitats de diagnòstic de la malaltia en les seves propostes i peticions”. En aquest sentit, s’han presentat proposicions perquè el
laboratori de l’Hospital de Formentera pogués analitzar les mostres de PCR i evitar els problemes que suposa haver d’enviar-les a Eivissa, per a monitorar la presència del virus en les aigües residuals de la depuradora i poder així detectar de manera precoç els augments de la incidència o s’ha demanat que es puguin acceptar els resultats de les proves ràpides d’antígens per a poder viatjar a les illes, unes mesures que haguessin estat molt positives, però que no han tirat endavant pel vot en contra per l’equip de govern, apunten des de sa Unió.

Segona illa en nombre de casos per cada 100.000 habitants
D’altra banda, afirma el cap de l’oposició, “al mateix temps de presentar aquesta proposta, hem conegut les declaracions de la conselleria balear de Salut on informen que, de moment, no tenen previst fer cribratges massius a Formentera, però sí a Santa Eulària i Sant Josep. Creiem que és un greu error no tenir en compte la situació actual de l’illa, on els positius continuen apareixent des d’inicis de desembre i, a més, les xifres han empitjorat en els darrers dies. Som la segona illa en nombre de casos per cada 100.000 habitants, sols per darrere d’Eivissa, i continuen augmentant els casos cada dia”.
El conseller Córdoba apunta que tampoc es valora la situació actual de tancament perimetral de l’illa, fet que limita molt la possibilitat d’importar casos i que fa que ara “el moment sigui ideal per a detectar el màxim de positius a Formentera i poder aïllar-los juntament amb els contactes estrets. Evitant d’aquesta manera perllongar les restriccions de mobilitat i activitats que patim en aquests moments i que podrien augmentar aviat. Quan es reverteixi aquest tancament haurem perdut l’oportunitat”.

Anar per darrere del virus
Des de la coalició formada per PP i Compromís es creu que és un error esperar a tenir la infecció descontrolada per a fer els cribratges massius com s’està fent fins ara, ja que això és anar per darrere
del virus. “L’avantatge més gran dels cribratges és detectar els contagis per part de portadors asimptomàtics al més aviat possible, evitant així noves infeccions i frenant l’expansió de la pandèmia”, ha declarat Córdoba, que alerta que “vacunant de manera massiva i augmentant el nombre de tests i rastrejos de contactes, tindrem possibilitats de controlar aquesta pandèmia. Si ens evitem algun pas serà molt difícil o trigarem anys”.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES