TOP
La conselleria de Salut actualitza cada dia la informació sobre la incidència de la pandèmia.

Sa Unió demana un monitoratge de les aigües residuals per a combatre la covid

Sa Unió demana a l’equip de govern que insti el Govern Balear a prendre les mesures que consideri oportunes per a poder monitorar de manera continuada i efectiva la presència de coronavirus a les aigües residuals de Formentera. Amb això, la formació pretén reforçar les actuals línies d’investigació i prevenció de la població davant la covid.

Eina aplicada a diverses ciutats
Des de Sa Unió expliquen que, basant-se en estudis de salut pública, les proves per a la detecció del virus en aigües residuals constitueixen una eina epidemiològica important durant la pandèmia. Recorden també que aquestes proves ja s’estan aplicant en diverses ciutats de l’estat i d’arreu amb bons resultats. De fet, apunten, el Ministeri de Ciència i Innovació, a través del CSIC, va establir al setembre un protocol de detecció de virus en aigües residuals.

Evitaria la realització de nombroses proves individuals
Aquest monitoratge es basa en analítiques periòdiques de les aigües residuals no tractades que arriben a les depuradores per a detectar i quantificar l’ARN del virus. Les anàlisis es realitzen sobre petites quantitats de mostres que s’envien a laboratori segons el protocol determinat. Aquests mesuraments poden aportar informació addicional sobre la circulació de la covid en la població, ja que sols els pacients amb símptomes greus o els sospitosos d’haver estat en contacte amb positius són testejats actualment. Aquest sistema evitaria haver de fer nombroses proves individuals per conèixer la presència o l’evolució de virus a l’illa, asseguren des de la coalició.

Un nombre molt important de persones no immunitzades
Des de Sa Unió conclouen que “encara que les dades epidemiològiques de l’illa han estat i segueixen sent millors que en altres llocs de les Illes i del territori estatal, no hem d’oblidar que això vol dir que hi ha un nombre molt important de persones no immunitzades i susceptibles de ser infectades. Per això, hem de posar totes les eines al nostre abast de cara a protegir i prevenir el contagi en la població de Formentera”.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES