TOP
Llorenç Córdoba al De Far a Far. Arxiu

Sa Unió demana un pla d’impuls al turisme per a la temporada vinent

El portaveu de Sa Unió, Llorenç Córdoba, ha iniciat el discurs de l’estat de Formentera celebrat avui lamentant la situació que pateixen les persones que s’han vist afectades per la covid.
Córdoba ha estructurat el seu discurs en 4 eixos: turisme, seguretat, sanitat i economia.

Turisme
El portaveu ha afirmat que “avui dia ja arribem tard, hauríem d’estar ja amb la planificació de la propera temporada feta i preparant totes les accions a realitzar. Aquestes accions han de dirigir-se a recuperar la imatge de seguretat que vam tenir a inici de la desescalada i que hem perdut en els dos darrers mesos. No basta dir que som segurs per a ser-ho, cal prendre mesures determinades i contundents per a aconseguir-ho i demostrar-ho. I s’han de prendre ja. No podem donar una imatge d’improvisació.”
Per a aconseguir aquests objectius, Córdoba ha demanat a l’equip de govern l’elaboració d’un pla d’impuls del turisme i ha reclamat que “s’estrenyi” a la resta d’administracions per a aconseguir que es controli la pandèmia a les illes, perquè hi hagi “controls en origen per a tothom que vulgui viatjar a Balears, que es compti amb una atenció primària en condicions, que es normalitzi el fet de poder fer-se test de manera rutinària davant qualsevol sospita de signes clínics compatibles o sospita d’un contacte positiu. També perquè es localitzin i aïllin als positius de manera efectiva o que es fixin unes mesures sanitàries de seguretat clares per a tots els negocis de Formentera”. Córdoba remarca que tot això “s’ha de fer ara perquè estigui tot llest de cara a la temporada vinent i perquè Formentera no es deixi menjar terreny per altres destinacions turístiques”.

Economia
Des de Sa Unió s’assegura que les mesures aprovades fins ara pel Consell són insuficients per a atendre les persones amb més necessitats. Sobretot, perquè segons Córdoba, “estem comprovant que les ajudes estatals i autonòmiques no estan arribant a l’illa com s’havia promès.” I ha denunciat que serveis estatals com el del SEPE han brillat per la seva absència quan més es necessitaven.
El cap de l’oposició ha continuat dient que “no és de rebut que es continuïn cobrant els mateixos
impostos i taxes i que alguns fins i tot hagin augmentat, fent com si no hagués passat res”. Així mateix, ha demanat “impulsar el comerç local mitjançant un pla director sectorial de comerç perquè no continuïn tancant negocis, es conservin llocs de treball i hi hagi activitat durant més mesos a l’any”.

Valoració del discurs d’Alejandra Ferrer
Referint-se a la intervenció de la presidenta, Córdoba ha esmentat que durant la primera part del discurs han pogut escoltar un resum de la cronologia i els fets que han esdevingut en els darrers mesos, però no ha escoltat res de nou; ni cap reflexió, ni cap autocrítica. I la segona part no s’allunya molt del que seria un míting de programa electoral, parlant en futur però sense concretar mesures. El Portaveu de Sa Unió afirma que “Hem trobat a faltar mesures més concretes, esperem que aquestes intencions es materialitzin en propostes en el ple en els mesos vinents.” Això sí, coincideix amb la presidenta Ferrer en el fet que “resta molt per fer”.
Des de la formació opositora afirmen que, des de l’inici de la crisi, van tendir la seva mà i van oferir la seva ajuda a l’equip de govern per a intentar esmorteir els efectes secundaris d’aquesta pandèmia. També que s’ha fet una oposició constructiva, en positiu, proposant mesures que es creien adequades, però lamenten que no sempre s’han sentit escoltats ni que aquesta mà estesa s’hagi tingut en compte.

Carreteres i seguretat viària
El portaveu ha recordat que “acabem de demanar en el ple de setembre que s’inclogui en els pressupostos generals de l’estat una partida econòmica suficient per a un nou conveni de carreteres per a Formentera”. I ha instat al Consell “a aprovar un Pla director sectorial de carreteres i un Pla de seguretat viària cada vegada més necessari i dels quals la nostra illa en manca”.

Transport i residus
Córdoba ha alertat a l’equip de govern per les dues grans contractes públiques del Consell; transport públic i escombraries, que continuen patint pròrrogues una volta ha finalitzat el seu període, impedint que es millorin les condicions del servei per als ciutadans.

Habitatge
El retard en la tramitació d’expedients urbanístics, i la manca d’habitatge assequible per a tot l’any, situacions que repercuteixen negativament en moltes famílies, són altres dels problemes endèmics que Córdoba ha tret en el debat i ha exigit mesures per a atallar-los, ja que “malgrat l’any i escaig de la nova legislatura, seguim igual”.

Educació
En educació, Córdoba ha lamentat que “a banda del caos provocat per la Conselleria d’educació del govern balear en col·legis i instituts en l’inici de curs, hem de lamentar que enguany tampoc s’ha fet efectiva l’ampliació de l’institut Marc Ferrer, a pesar que compta amb una partida pressupostaria assignada. Ara és quan feia falta, però van tard, com de costum.”
El portaveu de Sa Unió ha lamentat també que “si no s’haguessin posat tants inconvenients des del Consell per a l’ampliació i concert educatiu del col·legi Verge Miraculosa, avui dia disposaríem de moltes més places escolars que facilitarien la disminució de ràtios d’alumnes a les aules i així es podria complir amb la resta de mesures sanitàries recomanades”.

Reconeixement a l’esforç dels professionals durant l’estat d’alarma
Còrdova no ha volgut acabar el seu discurs sense fer “un esment especial i reconèixer l’esforç de tants i tants professionals que durant l’estat d’alarma, han estat i estan al peu del canó, des de forces de seguretat, voluntaris de protecció civil, sanitaris, docents, treballadors des Consell, especialment de benestar social, personal essencial, treballadors del sector primari, de comerços, de gestories, de bancs, de les navilieres, transportistes, etc., que van estar treballant i treballen arriscant-se perquè el món no es pari” malgrat la pandèmia.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES