TOP
José Manuel Alcaraz, Llorenç Córdoba i Javi Serra en una instantània electoral mesos abans que esclatés la crisi de govern al Consell. Sa Unió

Sa Unió: “El PSOE vota no al Parlament a iniciatives que ha votat a favor a Formentera”

Sa Unió ha denunciat avui que el PSOE de formentera “ha tornat a quedar en evidència” al Parlament de les Illes Balears després que, segons apunten des de la coalició opositora, “El que es vota en clau afirmativa al Consell, es vota que no al Parlament”.

“És clar que als socialistes no els interessa el futur de la nostra illa, sinó el seu propi dins de la seva organització. Voten de manera diferent depenent d’on estiguin, sense importar-los la protecció del litoral de l’illa, ni els seus veïns, ni tan sols, els seus propis votants. Per a nosaltres el seu manteniment és fonamental i innegociable”, ha afirmat Llorenç Córdoba, portaveu de Sa Unió.

PSOE i GxF, sense pes específic
Segons aquesta formació, “tant el PSOE com Gent per Formentera han demostrat que no tenen cap pes específic més enllà de la nostra illa. Els primers no compten amb el suport del seu propi partit i els segons, més enllà de coalicions, no disposen de cap representant a la cambra autonòmica”, ha afegit Córdoba, que ha assenyalat que el Partit Popular ha estat l’única formació política que ha mantingut el mateix criteri a Formentera que en el Parlament de les Illes Balears donant suport a aquesta iniciativa.

Repercussió en l’economia i les famílies
Des de Sa Unió recorden que en el ple d’octubre de 2022, tots els partits polítics amb representació a l’administració insular van decidir per unanimitat la modificació del Reglament de Costes i presentar recurs administratiu, eliminant els canvis que poguessin produir arbitrarietat en les partions i en els atorgaments de les concessions administratives en domini públic.

En aquella ocasió, apunten des de la coalició, el conseller de Territori, Rafael González i el conseller de Sa Unió, Javier Serra, “havien coincidit a afirmar que la delimitació del domini públic marítim-terrestre a Formentera sempre ha estat un tema molt sensible i d’una importància primordial per a l’illa, donada la seva repercussió tant en l’economia com en la vida de moltes famílies afectades”.

Doble moral del PSOE
Cinc mesos després, des de Sa Unió es constata que “el PSOE de Formentera ha decidit no aprovar que s’insti el Govern balear a donar suport a les reivindicacions aprovades per unanimitat. Nosaltres, com va dir Javier Serra en aquell moment, continuarem defensant la necessitat de garantir la protecció del litoral de l’illa, al mateix temps que la devolució de la titularitat de les edificacions preexistents a la delimitació costanera del 1997 als seus legítims propietaris”, ha conclòs Córdoba.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES