Sa Unió ofereix els seus vots per la investidura d’Ana Juan sense cap condició

Sa Unió de Formentera ha emès una nota de premsa que matisa les paraules que aquest matí ha declarat el seu líder, Llorenç Córdoba, a Ràdio Illa. A continuació adjuntam el comunicat íntegre de la coalició:

«Sa Unió, la coalició formada pel Partit Popular de Formentera, Compromís amb Formentera i una representació de persones independents de l’illa encapçalada per Llorenç Córdoba Marí, va reunir ahir a la nit a les seves juntes i la llista electoral on es van posar damunt de la taula totes les opcions possibles per provocar un canvi real i donar estabilitat a Formentera.
Per àmplia majoria dels membres de la coalició decidirien oferir als Ana Juan el vot sense condicions a la sessió d’investidura del dissabte vinent.
Aquesta proposta elimina barreres que fins ara havien estat una excusa utilitzada pels dirigents socialistes per no seure a negociar amb Sa Unió.
Des de Sa Unió pensem que no acceptar aquest oferiment seria un gran error de lectura dels resultats de les eleccions per part del PSOE, on les dues opcions polítiques de l’oposició van augmentar en vots i representació, i el partit de Govern va rebre un sever càstig electoral -perdent la majoria absoluta i baixant de 9 a 6 consellers- i un rebuig a les seves polítiques dels últims 4 anys. Una autèntica moció de censura ciutadana.
No és l’opció que més ens agrada, ni és la més justa en funció dels resultats de les urnes (Sa Unió té 6 consellers -igual que GxF– i el PSOE té 5). Però cal sortir del cercle en què s’han convertit els pactes entre GxF i PSOE durant les últimes legislatures.
La nostra responsabilitat és llegir el que ens diu el poble de Formentera a les urnes i fer-ho per provocar un canvi real i donar estabilitat al Consell de Formentera.
Nosaltres proposàvem una negociació d’igual a igual -encara que hi ha diferència de Consellers i vots en favor de sa Unió-, acordant punts de programa i oferint 2 anys de govern a cada opció política. La mateixa oferta que el PSOE va presentar a GxF i definia com «justa». Aquesta mateixa opció amb Sa Unió va ser descartada per la formació socialista, sense arribar a seure a negociar.
Seguim pensant que cal deixar de banda els interessos personals, ideològics o de partit -a Formentera o a Palma i treballar per una illa millor. Formentera sempre ha d’estar per davant de tot. Això de vegades passa perquè tots hàgim de cedir en les nostres reivindicacions inicials. Per la nostra part ho farem sempre que sigui en benefici de l’illa.

Aquesta illa necessita un canvi després de 12 anys de governs de GxF, els 4 últims amb majoria absoluta. Formentera no pot seguir un minut més amb un govern de GxF:
– Té greus advertències de la Sindicatura de Comptes per una gestió econòmica amb diverses irregularitats i fent cas omís de les advertències de la intervenció del Consell.
– Manté per a la pròxima legislatura a l’actual conseller d’Hisenda amb un judici oral obert.
– Manté per a la pròxima legislatura a l’actual diputada investigada judicialment pel cas «bomber».
– Té greus acusacions dels sindicats per gestió il·legal del personal del Consell.
– No compleix la llei de transparència i ha enfonsat la participació ciutadana i les associacions veïnals.
– Manté els acords amb els partits independentistes de Mallorca i Menorca.
– Ha perdut als jutjats assumptes tan importants com l’ampliació del cos de la policia local, la contractació irregular de personal o la concessió de les llicències urbanístiques a Punta Gavina.
– Manté a l’oposició sense accés a expedients urbanístics i d’activitats rellevants.
– Ha aprovat de forma unilateral una nova normativa turística d’esquena al sector turístic.
– En 12 anys han estat incapaços de treure una nova contracta de millora del transport públic o de la neteja, les dues contractes ja caducades, o per facilitar l’accés a l’habitatge, el principal problema de molta gent de Formentera».

About Author

Comments are closed.

background