Sa Unió proposarà 22 mesures davant la Covid-19

Sa Unió presentarà a proper Ple una bateria de 22 mesures urgents de caràcter econòmic, sanitari i social per fer front a les conseqüències de la crisi del coronavirus i del prolongat estat d’alarma.

Línies d’ajut
Així, Sa Unió instarà el Consell a crear diferents línies d’ajut al lloguer per a famílies, autònoms i petites empreses, pagament de residència a estudiants universitaris o FP que cursin els seus estudis fora de Formentera, i també per als comerços que hagin d’adequar-se a les noves normatives de seguretat i higiene amb caràcter retroactiu a l’inici de l’estat d’alarma.
També es demanarà un ajut de 300 euros, en pagament únic, per a les persones treballadores autònomes que hagin vist decaure en més d’un 75% les seves vendes o que s’han vist forçades a tancar el seu establiment o negoci arran de la crisi, i que s’habiliti una partida per als que es vegin en la necessitat d’adquirir material informàtic i connexions a internet per realitzar la seva educació a distància i es vegin en serioses dificultats per afrontar aquesta despesa a conseqüència de la pandèmia.

Reducció de cànons i taxes
Aquesta bateria de mesures, que serà defensada pel conseller Javier Serra, inclou també la reclamació de tot un seguit de subvencions d’un 50% per la taxa de recollida de fems i de l’impost de béns immobles des que va començar l’estat d’alarma i mentre aquest s’estengui, així com una bonificació en la factura de l’aigua i clavegueram per al mateix període i una subvenció per als ramaders que hagin de comprar menjar per al seu bestiar.
Altres mesures plantejades per Sa Unió consistiran a sol·licitar la reducció d’almenys el 50% del cànon d’aquest 2020 que es cobra als concessionaris de platja, instar el Govern de l’Estat a no cobrar el cànon de concessionaris de costes d’enguany o una reducció del 50% en l’impost de construccions, instal·lacions i obres durant aquest any.

Ampliació de les zones ocupades per hamaques a les platges
Així mateix, se sol·licitarà al Consell que insti el Govern central a permetre ampliar les zones ocupades per concessions d’hamaques i quioscs per complir amb les mesures sanitàries i de seguretat.
D’altra banda, instarà l’equip de govern a la suspensió durant l’any 2020 de la taxa per a l’obtenció i control de l’autorització d’entrada, la circulació i estacionament en vies públiques de l’illa de Formentera, la suspensió o reducció en un 50% de l’import per accedir al Parc Natural de ses Salines, i també una moratòria en el cobrament de l’impost de turisme sostenible i la suspensió de les taxes d’ús de l’escorxador.
Finalment, la formació sol·licitarà que es reforci i agilitzi el departament d’urbanisme, es potenciï el producte local, i es creï una comissió de negociació per definir aquestes mesures segons les disponibilitats pressupostàries de la institució insular.

About Author

1 comentario

  1. susana braggio costa on

    Proponer ayudas siempre es muy » guay», quedamos muy bien con el personal, pero luego si se concretan van siempre a quien no las necesita porque tienen el poder de pagar a quien les hace pasar por pobres…que es muy duro decirlo…más es padecerlo…Hay que mirar con lupa …todos sabemos mucho de muchos y luego nos sentimos engañados….

Deixa una resposta

background