TOP
Instantània de la reunió celebrada el passat dimarts. SU

Sa Unió reclama modificar la normativa per agilitzar tramitacions urbanístiques

Sa Unió de Formentera ha denunciat “la lentitud i falta d’agilitat” del Consell Insular en matèria d’Urbanisme i, en veu del seu conseller Javi Serra, ha recordat que “a la nostra illa els tràmits es retarden anys atesa la normativa aprovada el 2010 per PSOE i Gent x Formentera. No podem normalitzar que una família trigui fins a cinc anys a rebre una llicència”.

Reglament de simplificació administrativa a Eivissa
Després d’una reunió mantinguda dimarts entre la coalició PP-Compromís i professionals del sector, on aquests van reiterar les queixes i traves constants que posa l’Administració, “s’ha acordat la necessitat de modificar la normativa. Es pot i s’ha de fer, com ha demostrat el Consell d’Eivissa amb el seu reglament de simplificació administrativa”, assenyalava Serra.

En aquesta trobada hi va participar el conseller eivissenc de Territori, Mariano Juan, qui va explicar la seva experiència i les principals línies d’aquesta modificació, que permet agilitzar tramitacions, llicències d’obres menors i majors, cèdules d’habilitat o segregacions, entre d’altres.

Segons el conseller Serra, “molta d’aquesta normativa és aplicable a Formentera, on hauria de ser més fàcil en tractar-se d’una única institució Ajuntament-Consell que resol els expedients, però malauradament és al contrari. S’evidencia la manca de voluntat política dels nostres governants, que opten per complicar les coses als nostres vesins i fer-les més extenses, interpretables i inexactes, en lloc de facilitar-les com s’ha fet a Eivissa”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES