TOP
Filera d’erugues de processionària as Ca Marí. 7bts

Sa Unió reclama una campanya informativa sobre la processionària per prevenir a la població

Sa Unió presentarà en el pròxim ple del Consell una proposició en la qual insta l’equip de Govern a “elaborar i publicar al més aviat possible una campanya informativa” sobre la plaga de la processionària del pi dirigida als residents amb tota la informació necessària com el cicle de vida d’aquestes erugues, mitjans de prevenció, mitjans de tractament, perillositat, indicacions de com protegir-se dels seus efectes nocius tant en persones com en animals, i tot allò que sigui necessari per limitar els efectes d’aquesta plaga en la població.

Conviure amb la plaga
Segons han indicat des d’aquesta formació, “la processionària a Formentera ja s’ha convertit en una plaga endèmica i el mateix Govern ja ha reconegut públicament que no té solució, pel que haurem de conviure amb aquesta plaga com fem amb unes altres que no es van saber controlar, com les colobres”, ha recordat el portaveu de Sa Unió, Llorenç Córdoba.

Perills de la processionària
En el cas de la processionària, les erugues disposen de pèls molt urticants per tot el cos, cosa que les fa especialment perilloses per a persones i animals no sols pel fet d’estar en contacte amb elles, sinó sols amb els seus pèls. “Aquest contacte es pot donar simplement per estar sota un pi infectat, tocar les fulles caigudes o bé perquè el vent escampi aquests pèls a centenars de metres de l’arbre”, ha apuntat Córdoba.

Com a exemple d’aquesta “perillositat per a animals i persones” el cap de l’oposició ha citat les recents informacions periodístiques que posen de manifest el notable augment dels casos de patologies derivades d’aquesta plaga tant en mascotes com en éssers humans i els seus possibles
efectes, especialment en els cans. Uns efectes que passen per l’edematització de la llengua de l’animal i de la seva gola, la qual cosa pot portar a l’obstrucció de les vies respiratòries i a la mort. Aquesta inflor de la llengua també pot afectar la circulació de la sang en aquest òrgan, cosa que pot arribar a produir necrosi i que el ca perdi totalment o parcialment la llengua.

Quant al contacte amb els pèls de la processionària que es desplacen per l’aire, això provoca en els animals una gran irritació de les mucoses dels ulls, que els fa gratar-se de manera desesperada, produint-se lesions en les parpelles.

En el cas de les persones, es produeix una urticària que, afirmen des de Sa Unió “ja ha dut a moltes persones a ser tractades a l’hospital de Formentera”.

Amb aquests antecedents, des d’aquest partit es considera imprescindible “que els residents de l’illa tinguin un coneixement complet i exacte de la processionària, amb la qual hauran de conviure a partir d’ara”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES