TOP

Sa Unió vol reduir l’IBI i la taxa de l’aigua

Segons informa Sa Unió de Formentera, ahir van assistir unes 200 al dinar de presentació de candidatures ha tengut lloc al Col·legi Públic de la Mola. En la presentació el candidat a presidir el Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba Marí, s’ha compromès “a reduir l’IBI i la taxa de l’aigua, a bonificar els comerços que obrin tot l’any, a crear instal·lacions esportives on no n’hi ha, a cobrir el servei de Policia Local les 24 hores del dia amb més efectius, a doblar la línia d’ajudes als estudiants que ho fan fora de Formentera, a crear un centre polivalent a Sant Ferran, a assignar un nucli a cada conseller de l’equip per facilitar el contacte entre ciutadà i equip de govern, a ordenar l’Estany des Peix amb consens, a fer més àgils els tràmits d’Urbanisme i a crear nous aparcaments, entre moltes altres mesures”. “Portem un programa molt complet, amb mesures molt variades i molt transversal, però això sí, podem presumir d’haver-ho fet amb aportacions de tot el món, i responent a les inquietuds de la majoria de Formentera”, ha assegurat Córdoba.

Invertir en zones turístiques
D’altra banda, la nota de premsa de Sa Unió indica que “a diferència del seu rival” per l’escó del Parlament balear el candidat de la coalició PP i Compromís, José Manuel Alcaraz Escandell, “viu a Formentera els 365 dies”. Alcaraz ha declarat que defensa “a Formentera els 365 dies, inclosos els que hi hagi ple a Palma” i s’ha compromès a “defensar l’interès general, tal com ho va fer en Pep Mayans quan era diputat, i que va fer propostes per a tothom, no només per a qui l’havia votat. Prova d’això van ser les 553 iniciatives que Mayans va presentar, a diferència de l’actual diputada”. Pel que fa a compromisos concrets, Alcaraz ha assegurat que lluitarà perquè “es rebaixi l’ecotaxa a la meitat, se suspengui a l’hivern i es reinverteixi en millorar les zones turístiques abandonades com Sa Roqueta, es Pujols, Ca Marí i l’accés a Maryland”; perquè es derogui l’actual Llei agrària “que posa restriccions al camp i que no millora les ajudes als agricultors a l’una que posen traves a qui pretén fer-se una casa a Formentera on viure”. A més Alcaraz també ha assegurat que es lluitarà també per “acabar amb les imposicions lingüístiques que fan que a Formentera no vinguin els millors professionals de la sanitat i altres matèries”; i per un pla de reforç educatiu que inclogui la concertació d’un centre a Sant Francesc. A més, “es treballarà per abaixar impostos com els de successions i donacions, que seran suprimits, i la rebaixa del tram autonòmic de l’IRPF a aquelles rendes menors de 30.000 euros”.

Millores específiques per a la Mola
Els candidats han aprofitat per explicar les seves propostes específiques per a la Mola i el seu entorn rural, “una zona que sembla oblidada en els últims anys”. La número 4 de la llista de Sa Unió al Consell Insular, Vicky Tur, ha assegurat que “arreglarem d’una vegada per totes carrer Àngela Ferrer i soterrarem les línies elèctriques”. A més, Sa Unió s’ha compromès a “posar una línia directa perquè els veïns demanin la millora dels camins en mal estat sense haver hagut d’anar a l’OAC cada vegada”, també s’impulsarà “un nou parc infantil dins del poble” i “un transport públic que arribi amb bones freqüències durant tot l’any aquí, no només a l’estiu”.
Per la seva banda el candidat Llorenç Córdoba Marí ha destacat la importància de rezonificar el lloguer turístic. “A la Mola no hi ha ni un sol hotel, i és injust que la zonificació del Consell hagi deixat aquesta zona sense poder llogar turísticament ni una sola estada, per això rectificarem aquesta decisió buscant l’equilibri entre places turístiques i la creació d’una borsa de lloguer per tot l’any”. En matèria de mobilitat, Córdoba s’ha compromès a “demanar un nou conveni de carreteres que permeti crear un nou carril bici cap a la Mola”.

Compartir

PROGRAMES