TOP
Sanitari fent prova PCR.

Salut farà proves PCR a tots els casos sospitosos de Covid-19

La Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa avui l’Estratègia de diagnòstic, vigilància i control de la fase de transició de la pandèmia generada per la Covid-19. A tots els pacients sospitosos d’estar afectats per coronavirus se’ls farà la prova de diagnòstic PCR en un termini inferior a 24 hores. En el cas de ser aquesta positiva, s’iniciarà un estudi dels contactes estrets amb l’objectiu de poder fer un diagnòstic precoç de la malaltia.
Es considerarà cas sospitós d’infecció per SARS-CoV-2 qualsevol persona amb un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda d’aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre d’altres, amb febre, tos o sensació de manca d’aire. Altres símptomes atípics com dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees, entre d’altres, poden ser considerats també com a símptomes sospitosos d’infecció segons criteri clínic.
L’objectiu de l’Estratègia consisteix a augmentar la capacitat de detecció precoç, a aïllar nous casos, així com a fer la vigilància i el diagnòstic dels contactes estrets, que esdevenen l’eix central per poder escometre la fase de transició amb les màximes garanties.
A Formentera i Eivissa, les proves de diagnòstic de la Covid-19 les faran les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC) i els centres de COVID-exprés. Les mostres es remetran a l’Hospital Universitari de Son Espases.

Compartir

PROGRAMES