TOP
Francina Armengol i Patricia Gómez recorren avui l’Hospital Can Misses. Foto: CAIB.

Salut torna a prorrogar les mesures anticovid a les Illes Balears

La Conselleria de Salut i Consum ha dictat una nova resolució que entra en vigor demà dissabte i que prorroga les mesures generals adoptades per a totes les Illes Balears per tal de frenar la propagació de la covid-19 i flexibilitza les limitacions establertes en les residències per a la gent gran, de manera que es permeten les visites encara que hi hagi casos positius sempre que es compleixin determinades condicions de seguretat.

Les Illes Balears registren una incidència acumulada de 239 casos per 100.000 habitants
D’acord amb les dades del dia 18 que recull la resolució, la incidència acumulada (IA) en catorze dies (per prova de diagnòstic d’infecció activa) en el conjunt de les illes se situa en 239 casos per 100.000 habitants. La incidència acumulada (IA) en set dies és de 112 i la taxa de positivitat en catorze dies és del 5,8 %, mentre que en set dies és del 5,4 %. Així, i malgrat la millora evident observada des del mes d’agost, tant la incidència com la taxa de positivitat encara se situen marcadament per sobre dels llindars que l’European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) estableix per definir un territori en situació de risc (60 casos per 100.000 habitants en 14 dies i una taxa del 3 %).

Formentera compta amb la menor incidència acumulada
La situació epidemiològica continua diferint entre les illes. El dia 18 de novembre, la més afectada era Mallorca, amb una IA14 de 247 casos per 100.000 habitants i una taxa de positivitat de 6,2 %. La seguia Eivissa, amb una IA14 de 216 i una taxa de positivitat del 5,4 %. Menorca i Formentera presenten indicadors més favorables, amb unes IA14 de 108 i 49 casos per 100.000 habitants i taxes de positivitat del 3,4 % i 3,9 %, respectivament.
Segons el Govern, aquestes dades epidemiològiques evidencien l’eficiència de les mesures de contenció aplicades fins a aquesta data, ja que han permès alentir el creixement de la corba de contagis, després del rebrot que es va iniciar la segona setmana d’octubre, i sembla que aplicar-les permet que la corba de contagis reprengui la via descendent.

Compartir

PROGRAMES