TOP
El River Thames a l’alçada de la platja dels Valencians, a Migjorn

Salvament Marítim: “Que s’adormissin, és una opció”

Aquest matí hem entrevistat al Cap de Salvament Marítim de Balears, Miguel Félix Chicón, per saber una mica més sobre l’estat actual de l’operació per reflotar el River Thames i preguntar sobre quines causes van dur a la situació creada, que podria haver desembocat en un considerable desastre. Chicón ens ha tranquil·litzat afirmant que no hi ha cap mena de vessament i ha descartat que el vaixell s’acostés a la platja per descarregar algun producte. D’altra banda ha assegurat que la tripulació al pont del buc no van veure els fars de Barbaria i de la Mola i també avança que les sancions al vaixell són més que probables.

El vaixell de càrrega de 87 metres d’eslora que es troba varat a la platja de Migjorn des de la matinada d’ahir segueix immobilitzat en el mateix lloc, a l’espera que els seus armadors presentin, en menys de 48 hores, un Pla de Reflotament que haurà de ser aprovat per Capitania Marítima i supervisat pels efectius de Salvament Marítim.

L’armador del vaixell, amb bandera de Vanuatu, ha desplaçat fins al lloc dels fets a un remolcador, l’R Sofía, que finalment no ha entrat en acció, ja que l’operació no disposava del Pla de Reflotament. També ha acudit el remolcador de Salvament Marítim Marta Mata, amb base a Mallorca, que restarà a la zona per supervisar les tasques de reflotament quan s’autoritzin.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES