Sanitat pública: «La gent es mor esperant»

Carmen Flores, presidenta de l’Associació El Defensor del Paciente, explica a Ràdio Illa que els afectats per les llistes d’espera en la salut pública poden presentar una queixa escrita a la gerència del centre hospitalari i si no es dóna resposta traslladar l’assumpte a la justícia ordinària.
Aquí podeu escoltar l’entrevista.

 

Llites d’espera a les Pitiüses

A l’Hospital de Formentera els pacients pendents d’una operació quirúrgica han d’esperar, de mitjana, 58 dies, segons les dades del portal de transparència del Servei Balear de Salut, actualitzades el passat novembre. Ara bé, només hi ha cinc persones a l’espera de ser intervingudes a Formentera. Una dada que suposa una millora amb relació a les 23 que esperaven ser operades ara fa un any.
A l’Hospital de can Misses, la demora mitjana és de 104 dies, és a dir, tres mesos i mig. La llista compta amb 2.104 pacients, dels quals 311 fa més de mig any que esperen.
En àmbit balear, hi ha 12.439 persones en llista d’espera, de les quals 620 fa més de sis mesos que es troben en aquesta situació. La demora mitjana és de gairebé 72 dies.

Consultes externes
Pel que fa a visites a especialistes, la demora mitjana a l’Hospital de Formentera és de 31 dies, i hi ha 360 usuaris que esperen ser citats, dels quals 40 fa més de dos mesos que consten en aquesta llista. En aquest sentit cal destacar que a Formentera ha baixat un 27% el número d’usuaris que superen els dos mesos per ser visitats per l’especialista.
A Can Misses, la mitjana d’espera per ser atesos per un especialista és de 35 dies. La llista la formen 6.320 persones, de les quals 1.148 fa més de 60 dies que esperen.
A les Balears, hi ha 44.364 usuaris que esperen la cita amb un especialista, una xifra que ha augmentat un 28% en un any. D’aquests usuaris, 5.440 fa més de dos mesos que esperen, una dada que s’ha incrementat un 61%. D’altra banda, la demora mitjana a la comunitat per ser rebuts pel metge especialista és de gairebé 33 dies.

About Author

Comments are closed.

background