TOP
Fragment del cartell.

Sant Jaume tornarà a omplir Formentera de música, cultura i esports

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta les activitats organitzades per celebrar la festivitat de Sant Jaume. Formentera celebra la diada de l’illa amb una programació que s’estén entre els dies 11 i 28 de juliol. En el disseny del cartell, l’element principal és un llaüt “com a homenatge a les tradicions de Formentera i tenint en compte que el 2022 se celebra l’Any Internacional de la Pesca Artesanal”, segons ha explicat la consellera de Cultura i Educació, Susana Labrador.

La consellera ha destacat que “després de dos anys en què hem celebrat Sant Jaume amb moltes restriccions, enguany estam molt contents perquè presentam un cartell que tornarà a omplir de música i ball les festes patronals” i esperam que tots els formenterers gaudeixin d’aquest ampli programa de festes amb activitats de temàtica variada per a infants, joves i adults. La consellera ha convidat tots els formenterers a gaudir d’aquest ampli programa de festes que compta amb activitats de temàtica variada per a infants, joves i adults.

Activitats culturals
La programació s’obri el dilluns 11 de juliol amb la inauguració a les 20 hores de l’exposició de pintura Infinitum d’Enric Riera. El consolidat pintor formenterer presenta una vintena d’obres, pintures sobre tela, paper i fusta, i també dos llibres d’artista fets conjuntament amb l’historiador d’art i poeta Michel Bohbot. L’exposició es podrà visitar a l’Ajuntament Vell del 12 al 30 de juliol d’11 h a 14 h i de 19 h a 21 h. Diumenge i dilluns al matí, la sala romandrà tancada.

D’altra banda, el dijous 28 de juliol tendrà lloc la coproducció escènica de MoskitasMuertas i Victoria Kersul, La decisió una tragicomèdia sobre el desig de ser mare. L’obra es podrà veure a les 20 hores a la Sala de Cultura Cinema.

Acte institucional (24 de juliol)
L’acte institucional de la Diada de Formentera, amb el lliurament de les distincions honorífiques de l’illa, se celebrarà el dia 24 de juliol a les 20.00 hores al jardí de ses Eres.

Diada de Formentera (25 de juliol)
El dia de Sant Jaume, Diada de Formentera, a les 20 h se celebrarà la Missa de Sant Jaume a l’església de Sant Francesc. Tot seguit, cap a les 21 h a la plaça de la Constitució les colles de Formentera, Es Pastorells i Es Xacoters faran una ballada popular.

Actuacions musicals i concerts (23, 24 i 25 de juliol)
Un any més, els dies centrals de les festes estaran marcats per les actuacions musicals a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.
El tradicional Jazz a la plaça tendrà com a convidat especial, el dissabte 23 de juliol a les 22 h, el jove multiinstrumentista eivissenc Andrés Coll.

El diumenge 24 de juliol a les 22.30 h, Mishima, la banda catalana d’indie pop, presentarà el nou àlbum L’aigua clara, seguits de Pupil·les, un dels grups més interessants de la nova escena musical valenciana i un referent feminista. Per acabar la nit, actuarà Axel Pi Sidonie Dj set, una proposta en què el bateria de la banda catalana, Sidonie, punxa música de ball, tot plantejant un recorregut que parteix des dels anys seixanta fins als nostres dies.

El plat fort de les festes serà la Nit de Sant Jaume, el dilluns 25 de juliol a les 22.30 h, amb el concert de Mucho, una proposta de pop-rock indie de l’escena nacional liderada per Martí Perarnau. Els Pets seran els encarregats de clausurar la nit; amb més de tres dècades de trajectòria són considerats un dels grans referents de la música pop catalana, amb una evolució sonora que s’ha reinventat cap al pop d’autor costumista amb lletres d’alta qualitat literària. A Formentera presentaran el seu últim disc 1963.

Activitats infantils i juvenils
El dijous 21 de juliol a les 19.30 h a la plaça de la Constitució els més petits podran gaudir del concert de The Penguins que presenten el seu últim disc Reggae Per Xics – Quadern de Bitàcola, “música per somiar, il·lusionar-se, riure, ballar, jugar, cantar, escoltar, compartir, imaginar, crear, ser feliç… i gaudir tots, grans i petits!”, asseguren els artistes.

Així mateix, el divendres 22 de juliol els joves amants de la música podran gaudir de la Nit Jove a la plaça de la Constitució de Sant Francesc; una vetlada organitzada per l’àrea de Joventut que comptarà amb les actuacions de Babymilo, Tur, Lu, Flaco Fer i Dj Day. Una varietat musical que es podrà seguir en viu a partir de les 21.30 h.

Activitats esportives
L’esport també formarà part destacada de les festes patronals, que comptaran amb el Torneig de tenis i pàdel Festes de Sant Jaume Memorial John Tunks, que se celebrarà a les pistes municipals del 15 al 17 de juliol.

Durant les festes es reduirà l’ús de plàstic d’un sol ús. Per una banda, els gots que hi ha a les barres de totes les festes, que enguany comptarà amb un nou disseny, són reutilitzables. Així mateix, el Consell col·locarà dues fonts d’aigua pura purificada per tal que els assistents puguin disposar d’aigua de manera gratuïta i sense generar residus plàstics. Des del Consell de Formentera s’ha agraït a totes les associacions la seva col·laboració per reduir els plàstics d’un sol ús.

Aquest any també es comptarà amb la presència de la campanya “No i punt!”. Hi haurà un punt informatiu i de suport per a la prevenció i actuació contra les agressions sexistes, així com una taula de prevenció del consum d’alcohol i altres substàncies.

Compartir

PROGRAMES