TOP
El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, al Parlament balear.

Sanz: “Aquesta situació ens ha ensenyat que després d’un túnel, pot haver-n’hi un altre”

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, s’ha mostrat favorable aquest dimarts a dos decrets llei aprovats pel Govern perquè la situació que ens ha pertocat viure “ha estat excepcional” i que aquesta excepcionalitat justifica la tramitació com a decrets llei tant de l’1/2022 com del 2/2022.

Ajudes per pal·liar els efectes de la covid
Respecte al Decret Llei 1/2022, de mesures urgents per pal·liar els efectes de la covid en l’àmbit dels contractes de concessió de serveis de transport públic durant el 2021, el diputat de Formentera ha explicat que sense aquestes ajudes, que ja es van executar l’any passat, la gent no hauria pogut tirar endavant.
Sanz ha incidit que, en el cas de Formentera, van arribar a 184 empreses amb un total de prop de 13 M€, sense deixar de banda tant els ERTO’s, com les ajudes per a fixos discontinus. També ha fet esment “les prop de 1000 persones que, a Formentera, als mesos de març, abril i maig de 2020, van haver de rebre el suport de Benestar Social per a una necessitat tan bàsica com menjar. Sense l’escut social que es va desplegar, no n’haguéssim pogut sortir”, ha insistit.

Treballadors públics
Sobre el Decret Llei 2/2022 Sanz l’ha qualificat de “necessari per donar compliment a les normatives europees que ja fa temps advertien de la necessitat de reduir el gran nombre de treballadors públics en règim de temporalitat que té el nostre Estat”.
Així mateix, ha ressaltat la contraposició de models: el progressista que tot i no haver fet tots els processos que pertoquen, ha convocat oposicions, enfront del model liberal que elimina taxes de reposició, elimina places i no convoca processos selectius.

Condemna a la invasió
Sanz ha aprofitat la seva intervenció per condemnar la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. “Es tracta d’un atac als drets democràtics de decidir el futur d’un país, que ara mateix ja afecta, clarament els preus, disparant la inflació a causa, principalment, d’uns preus de l’energia desorbitats”, ha dit.

Lluita contra l’emergència climàtica
El representant per Formentera També ha fet una crida combatre l’emergència climàtica, ara més que mai, quan tant la pandèmia com la guerra han posat de manifest “la dependència extrema que tenim dels combustibles fòssils. És una obligació moral lluitar contra el canvi climàtic perquè totes puguem tenir un futur en el qual existeixin les nostres illes i amb un model turístic sostenible, de veritat”.

Compartir

PROGRAMES