TOP
Obres de canalització del tercer cable. SU

Sanz reclama que el tercer cable estigui en marxa el 2023

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz ha intervingut aquest dimarts al Ple del Parlament per demanar que Red Eléctrica compleixi amb els terminis del tercer cable de Formentera.

“Amb problemes de trànsit i sense data de restabliment de la normalitat”
Sanz ha explicat que el 30 d’abril havien d’estar finalitzades les obres, com es va afirmar en seu parlamentària per part dels responsables de la companyia, però que no ha estat així i ara mateix hi ha un problema molt greu en el tram des Ca Marí que, sent un dels vials principals de l’única carretera de l’illa, “es troba sense asfaltar, amb problemes de trànsit i sense data de restabliment de la normalitat”. En aquest sentit, ha demanat al ple del Parlament que totes les administracions “espitgin Red Eléctrica perquè la zona de Ca Marí no estigui aturada o amb obres al començament de la temporada turística”.

Rifi-rafe per la paralització de les obres
El conseller balear de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat durant la seva resposta, que es manté el 2023 com a data de finalització de les obres i ha explicat alguns dels motius del retard, com els derivats de la guerra d’Ucraïna, així com els subministraments per via marítima pel mal temps. Així i tot, ha apuntat que el Consell de Formentera va instar a la paralització de les obres durant la temporada d’estiu.

El representant de Formentera ha rebatut a Yllanes afirmant que a Formentera “el turisme és el motor econòmic”, li ha recordat que la normativa impedeix dur a terme obres durant l’estiu, i ha posat d’exemple que a la zona afectada “hi ha instal·lacions turístiques importants, així com de Serveis generals com la dessaladora, la subestació elèctrica i la central de distribució de gas butà”.

Finalment, però, tots dos han coincidit en la necessitat d’avançar en la transició energètica amb la instal·lació d’energies renovables i en el fet que el tercer cable impulsarà aquesta transició.

Compartir

PROGRAMES